07:41|Martin Kværnes
Bedre fra Austevoll Seafood – faller på børs
Austevoll Seafood, som blant annet eier over halvparten av Lerøy Seafood Group, fikk et justert driftsresultat på 802 millioner kroner i tredje kvartal.
07:36|Jonas Christensen
Olje- og gassfunn i Nordsjøen
Equinor og partnere har gjort et olje- og gassfunn i to undersøkelsesbrønner i prospektet Rhombi i Nordsjøen, ifølge en pressemelding fra Sokkeldirekatoratet.Foreløpig beregning av størrelsen er mellom 13 og 28 millioner fat oljeekvivalenter.Ifølge en pressemelding fra Equinor er litt mer enn halvparten av funnet gass.«Det har vært stor leteaktivitet i dette området de siste årene. Det er gjort flere funn i det som kalles Fram-tillatelsene og i omkringliggende utvinningstillatelser», heter det i pressemeldingen fra Sokkeldirektoratet.Equinor skriver at funnet vurderes tilknyttet til eksisterende infrastruktur og andre prospekt i området.De andre rettighetshaverne på Rhombi er Vår Energi (40 prosent) og Inpex Indemitsu (15 prosent). Equinor er operatør med 45 prosent.
07:25|Martin Kværnes
Skipssalg bidro til økt resultat for Belships
Tørrlastrederiet Belships fikk et resultat før skatt på 17,9 millioner dollar i tredje kvartal, mot 15,3 millioner dollar i samme periode i fjor.Selskapet solgte to Supramax-skip for totalt 56,6 millioner dollar, som ga en bokført gevinst på 6,5 millioner dollar.Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) endte på 27 millioner dollar, mot 33 millioner dollar i fjor.Det skal betales et utbytte på 0,5 kroner per aksje (11,4 millioner dollar totalt). Dette kommer på toppen av et ekstraordinær utbytte på én kroner per aksje i oktober.Belships har frivillig nedbetalt 8,3 millioner i bankgjeld i november, noe som har redusert utestående bankgjeld til 81 millioner dollar.Basert på inngåtte kontrakter og markedsutsikter venter selskapet å fortsette med kvartalsvise utbytter fremover.Belships-aksjen steg 2,5 prosent ved børsåpning torsdag.
07:01|Jonas Christensen
Olje- og gassbransjen venter høyere investeringer i 2025
Investeringene til rørtransport og utvinning av olje og gass blir nå anslått til 253 milliarder kroner for 2025, ifølge SSB.Det er 12,4 milliarder kroner mer enn i forrige rapportering.Oljeselskapenes anslag for 2024 er nå på 256 milliarder kroner, marginalt lavere med 0,4 prosent enn anslaget som ble gitt i forrige kvartal.Økningen i 2025-anslaget drive ifølge SSB hovedsakelig av høyere tall for feltutbygging, men anslagene oppjusteres også for alle de andre hovedkategoriene.Det er imidlertid ikke kommet til nye utbyggingsprosjekter i tellingen og det pekes primært på høyere kostnader som bakgrunn for økningen innen feltutbygging.«Det høyere anslaget innen feltutbygging har hovedsakelig sammenheng med at det nå er rapportert inn høyere kostnader på noen utbyggingsprosjekter. Dette er merinvesteringer som trolig ikke bidrar til å utvide framtidig produksjonskapasitet vesentlig utover det som tidligere var planlagt», skriver SSB.
06:42|Martin Kværnes
Eqva endrer guiding
Etter oppkjøpene av Kvinnherad Elektro og Vassnes Group venter skipsteknologiselskapet Eqva en omsetning på mellom 1,0 og 1,2 milliarder kroner for helåret 2024, opp fra det tidligere anslaget på mellom 750 og 850 millioner kroner.Selskapet venter en driftsmargin (ebitda) på fem-seks prosent, mot det tidligere anslaget på seks-åtte prosent. Det langsiktige ebitda-målet er syv-ni prosent.– Vi gikk inn i 2024 med solid vekst og er svært stolte over å ha levert langt over det vi opprinnelig forventet. Kundereaksjonene har vært gode, og vi er nå godt posisjonert i et marked som viser klare tegn til fortsatt vekst, sier konsernsjef Even Matre Ellingsen.– Fremover forventer vi en noe mer moderat vekstrate. Vi mener dette vil være mer bærekraftig over tid, samtidig som vi fortsetter å lete etter attraktive oppkjøpsmuligheter.Eqva-aksjen har steget 62,5 prosent i år. Selskapet har en børsverdi på 347 millioner kroner.
06:25|Jonas Christensen
Skadeskutt offshore-aksje varsler refinansieringsbehov på 4,5 mrd.
Boligriggselskapet Prosafe hadde driftsinntekter på 34,6 millioner dollar i tredje kvartal.Fire av selskapets syv boligrigger var aktive i kvartalet. Det ga en utnyttelse på 57 prosent, som er litt høyere enn fjorårets tredje kvartal.Det ga imidlertid intet overskudd.Driftsresultat før avskrivninger (ebitda) var lavere enn enn samme periode året før. Ifølge selskapet skyldes det i hovedsak kostnader knyttet til kontraktsoppstarten til Safe Concordia i 2023.Driftsresultatet var negativt med tre millioner dollar, mens resultat før skatt endte på minus 11,5 millioner dollar.Prosafe har tidligere varslet om stram likviditet og en potensiell refinansiering. Torsdag skriver selskapet at refinansieringsprosessen fortsetter med et antatt refinansieringsbehov på 400 millioner dollar (4,5 mrd. kroner).Det er inkludert 343 millioner dollar i gjeldsforfall og ytterligere likviditet for å støtte reaktivering av rigger og kapitalkostnader.Selskapet venter at en refinansiering vil være i havn i løpet av første halvår, og varsler at deler av den trolig vil bestå av ny egenkapital.I samme periode i fjor var inntektene på 32,8 millioner dollar, driftsresultatet på 1,7 millioner dollar og resultat før skatt på minus 5,7 millioner dollar.Kontantstrømmen var også negativ med 2,4 millioner dollar i årets tredje kvartal, men langt bedre enn samme periode i fjor.Ordreboken var på 259 millioner dollar ved utgangen av kvartalet.Prosafe er verdt drøye 300 millioner kroner på Oslo Børs etter en langvarig nedtur i aksjemarkedet. Hittil i år har aksjekursen falt 73 prosent. Bare den siste måneden har aksjen falt 19 prosent.
06:20|Martin Kværnes
Inntektene og tapene øker for Norcod
Torskeoppdretteren Norcod fikk en omsetning på 69 millioner kroner i tredje kvartal, tilsvarende en økning på 229 prosent fra fjoråret.Driftsresultatet endte på minus 73 millioner kroner, en forverring fra minus 40 millioner kroner i fjor.De finansielle resultatene var påvirket av høye temperaturer. Ekstraordinær dødelighet har gitt en negativ effekt på 23 millioner kroner.Basert på positiv prisutvikling og sterke markedsforhold venter selskapet betydelig høyere topplinje de kommende kvartalene. Selskapet venter også at produksjonskostnadene vil normalisere seg fra det svært høye nivået i tredje kvartal.Norcod har iverksatt tiltak for å forbedre selskapets resultater, effektivisere driften og utviklet en mer effektiv og kommersielt orientert virksomhet, heter det i børsmeldingen.«Som en konsekvens forventer Norcod å levere betydelig forbedrede økonomiske resultater i fjerde kvartal 2024, og er sikre på at positiv kontantstrøm fra driften i første kvartal 2025 og gjennom hele 2025 er innen rekkevidde.»Norcod-aksjen har steget 33 prosent hittil i år, men har falt 83 prosent de siste tre årene. Selskapet har en markedsverdi på 874 millioner kroner.
06:10|Martin Kværnes
Norbit stuper på børs etter tallslipp
Teknologikonsernet Norbit leverte et resultat før skatt på 35 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra 22 millioner kroner i samme kvartal i fjor.Omsetningen økte med 13,2 prosent til 372 millioner kroner.«Norbit opplever god utvikling inn i årets tre siste måneder, med høy aktivitet i alle de tre forretningssegmentene, underbygget av solid etterspørsel.»Norbit venter at inntektene vil ende på rundt 1,75 milliarder kroner i 2024, mens driftsmarginen (ebit) blir om lag 20 prosent.– Godt i gang med siste etappe for 2024, er det tilfredsstillende å se at vi er i rute til å nå våre finansielle mål for året, sier toppsjef Per Jørgen Weisethaunet.Aksjen stuper ni prosent ved børsåpning, men er fortsatt opp 55 prosent hittil i år. Selskapet har en børsverdi på 5,4 milliarder kroner. 
06:08|Martin Kværnes
Kraftig vekst for Endúr
Industrikonsernet Endúr fikk en omsetning på 744 millioner kroner i tredje kvartal, tilsvarende en vekst på 28 prosent sammenlignet med fjorårets tredje kvartal.Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) endte på 117 millioner kroner, mot 105 millioner kroner i fjor. Marginen var altså noe lavere.Endúr hadde et ordreinntak på 1,08 milliarder kroner i kvartalet, drevet av nye kontrakter innen både marin infrastruktur og akvakultur. Ordreboken lå på 3,56 milliarder ved utgangen av september. I tillegg kommer betingede kontrakter på 2,6 milliarder kroner.– Det er verdt å merke seg at vi nesten har doblet vår ordrebok siden begynnelsen av året. Dette gjenspeiler både gunstige markedsforhold og konkurransefortrinnene til våre datterselskaper, sier konsernsjef Jeppe Raaholt.Endúr gjentar forventningen om betydelig inntektsvekst i 2025.Endúr er notert på Oslo Børs og har en markedsverdi på 2,2 milliarder kroner. Aksjen er opp 55 prosent hittil i år.

Finanskalender

i
Finanskalender

Oversikt over ukens hendelser for selskaper notert på Oslo Børs.

Tungvektere

i
Tungvektere

De 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs rangert etter kursutvikling.

Sektorindekser

i
Sektorer

Indekser for sektorer. Inne på sektorsiden finner du også en liste over alle aksjene i sektoren på Oslo Børs.