Ifølge en talsperson for finansdepartementet var det en enstemmig enighet om å anke EU-kommisjonens bestemmelse.

EU-kommisjonen kunngjorde tidligere denne uka at Apple må betale opp mot 13 milliarder euro i straffeskatt til Irland, pluss renter. Det tilsvarer rundt 120 milliarder kroner.

Grunnen er at Apple har betalt så lite skatt i Irland at EU mener det utgjør ulovlig statsstøtte.

Apples datterselskap i Irland sendte overskuddet videre til et «hovedkontor» som verken hadde ansatte eller adresse. Slik slapp selskapet unna med en skattesats på ned mot 0,005 prosent.

Skattekravet gjelder for årene 2003 til 2014. Irland har selv ansvaret for å kreve inn straffeskatten, men vil ikke ha pengene. Irlands Irlands finansminister Michael Noonan gjorde det tidligere i uken klart at han ønsket å anke bestemmelsen.

– Det er nødvendig for å forsvare integriteten til vårt skattesystem, for å gi næringslivet trygghet i skattespørsmål, og for å utfordre innblandingen i suverene medlemslands skattepolitikk gjennom EUs regler om statsstøtte, sa han.

Apple har reagert kraftig på skatteregningen fra EU-kommisjonen, og har varslet at saken vil bli anket til EU-domstolene.

Følg markedene med DN Investor

Hør Finansredaksjonen denne uken: Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:
 

Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30
Publisert: