– Jeg ble irritert. Det er en merkelig måte å oppføre seg på, sier tyske Rainer Brüderle, parlamentarisk leder for Fridemokratene, som sitter i regjering sammen med det konservative partiet til statsminister Angela Merkel.
Brüderle mener det kan virke som om Hellas forsøker å trekke seg fra avtalen som ble inngått med de andre EU-lederne i forrige uke. Planen innebærer at verdien på greske statsobligasjoner blir halvert. Dermed blir den greske statsgjelden redusert fra 350 til 250 milliarder euro.
– Statsministeren var enig i redningspakken som er en fordel for hans land. Andre land gjør betydelige oppofringer for flere tiår med vanstyre og dårlig lederskap i Hellas. Det ble tatt feil avgjørelser, og landet styrte seg selv inn i krisen, sier Brüderle i et intervju med tysk radio.
Også Danmarks europaminister Nicolai Wammen er kritisk til beslutningen.
– Det påhviler den greske regjeringen og befolkningen et stort ansvar for å få godkjent EU-avtalen ved en folkeavstemning, sier han.
Finlands europaminister Alexander Stubb mener også at avgjørelsen kan ha store konsekvenser.
– Situasjonen er slik at det i prinsipp er en ny avstemning om deres euromedlemskap, sier Stubb.
Hellas' statsminister Giorgos Papandreou sa mandag at hvis folket sier nei, så vil EU-planen ikke bli iverksatt.
Les også: - Vil få korthuset til å rase (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.