Det melder FT.com mandag ettermiddag.
Ifølge avisen vil Det internasjonale pengefondet og en rekke sentralbanker delta i redningspakken som tar sikte på å stabilisere den islandske økonomien etter kollapsen i landets banksystem tidligere denne måneden.
Ifølge personer med kjennskap til samtalene skal IMF bidra med rundt 1 milliard dollar, mens sentralbankene i Norden og i Japan vil bidra med resten. Det er ikke kjent om Russland vil delta i redningsaksjonen, skriver FT.
Foreløpig har ikke islandske myndigheter gjort noe offentlig fremstøt overfor IMF, men det er ifølge avisen ventet at et brev fra den islandske regjeringen vil bli sendt sent mandag eller i løpet av tirsdag.
I forrige uke lånte den islandske sentralbanken 200 millioner euro fra Norges Bank. Lånet tilsvarer 1,7 milliarder kroner og er gitt gjennom en såkalt euroswap-avtale.
Les mer: Norge hjelper Island
Avtaler med nordiske sentralbanker
Sentralbankene i Norge, Danmark og Sverige inngikk i mai såkalte swap-avtaler med Sedlabanki på trekkfasiliteter på 500 millioner euro hver mot den islandske kronen.
Island har fortsatt mulighet til å benytte seg av de resterende 300 milliardene i avtalen med den norske sentralbanken. For litt over en uke siden forsikret statsminister Jens Stoltenberg sin islandske kollega om at kredittavtalen fortsetter uten tidsavgrensning.
Turbulent
Den islandkse staten har fått store finansielle utfordringer etter at tre av landets største banker har havnet i store vanskeligheter på grunn av finanskrisen.
Den største banken, Glitnir Bank, er delvis overtatt av staten, mens Kaupthing Bank og Landsbanki er overtatt av det islandske kredittilsynet.
Bankene er for tiden i full gang med å selge unna utenlandske eiendeler.
Kraftig vekst
De islandske bankene har de siste årene ekspandert kraftig utenfor landets grenser. Veksten har ført til at islandske banker har hatt eiendeler som ifølge analytikere har vært ti ganger så store som den samlede verdiskapningen på Island i løpet av et år.
Islands statsminister Geir Haarde sa i en fjernsynstale for litt over en uke siden at aksjonen for å redde bankene kan føre til en konkurs for hele den islandske staten.
Haarde avsluttet talen med følgende setning:
- Gud velsigne Island.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.