Det norske oljeselskap har inngått en avtale med E.ON for bytte av to letelisenser pluss et kontantvederlag mot en eierpost på 20 prosent i lisens 457, som inneholder deler av Ivar Aasen-feltet. Dette øker Det norskes eierandel i lisensen til 40 prosent.

Det opplyses i en melding torsdag.

Det norske oljeselskap har stor tro på ressursgrunnlaget i Ivar Aasen-feltet, og det er derfor selskapet har kjøpt seg opp fra null til 40 prosent i den nærliggende lisensen 457 denne måneden.

Det sier viseadministrerende direktør Øyvind Bratsberg i Det norske til TDN Finans torsdag.

-Vi har stor tro på ressursgrunnlaget og at dette kommer til å bli bra, sier han.

-Etter å ha vært i samtaler med flere parter fant vi det attraktivt å kjøpe seg opp i lisens 457. Det er de vi har gjort, først fra Spike Exploration tidligere denne måneden, og nå fra E.ON, sier Bratsberg.

Tidligere i juni byttet Det norske oljeselskap en ti prosents eierandel PL 554B/C (Garantiane-funnet) med Spike Explorations 20 prosents andel i PL 457 som inneholder deler av Ivar Aasen-forekomsten

Lisens 457 ligger på Utsirahøyden i Nordsjøen rett øst for Ivar Aasen, der Det norske har 35 prosent og er operatør. Etter at Asha-funnet ble gjort sent i 2012 ble det fastslått at Ivar Aasen strekker seg over i lisens 457.

Ifølge Det norske pågår det for øyeblikket diskusjoner om unitisering mellom partnerne i Ivar Aasen og partnerne i lisens 457, med mål om å ferdigstille disse innen utgangen av juni.

Ved ferdigstillelse av avtalen vil E.ON få en eierandel på 15 prosent i lisens 613 i Barentshavet og ti prosent eierandel i lisens 676S i Nordsjøen, i tillegg til et kontantvederlag.

Det norskes eierandel i lisens 613 reduseres dermed fra 35 prosent til 20 prosent og selskapets eierandel i lisens 676 S går ned fra 20 til 10 prosent etter transaksjonen.

Avtalen er for øvrig berettiget myndighetsgodkjennelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.