– Jeg håper det skjer i dag, før i morgen, sa Qirbi til Reuters lørdag.

Jemens president Ali Abdullah Saleh er ifølge utenriksministeren villig til å se på alle muligheter for maktoverføring.

– Jeg tror tidsrammen kan være gjenstand for forhandling. Det burde ikke være noen hindring for å oppnå enighet, sa Qirbi, som er fungerende utenriksminister i Jemen.

Han la til at alle sider må innse at en overgangsavtale krever kompromisser.

Fredag sa president Saleh at han er villig til å gå av for å forhindre blodbad, men ikke før han kan overlate makten til noen han har tillit til.

Siden januar har regimemotstandere demonstrert mot Salehs regime. De siste ukene har protestene økt i styrke. Etter at 52 demonstranter ble skutt og drept av presidentens tilhengere 18. mars, mistet Saleh flere viktige støttespillere.

Presidenten har tilbud seg å organisere nyvalg ved utgangen av året og gå av så snart en ny president er valgt. Det avviser opposisjonen, som krever at han går av umiddelbart. Saleh har hatt makten i Nord-Jemen siden 1978, og ble president for det forente Jemen fra 1990. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.