Vi har samlet en rekke juleoppskrifter og videoer som enkelt forklarer hvordan du lager julemiddagen.
I 2008, mens Eyvind Hellstrøm fortsatt var sjef på Bagatelle, skrev han en egen artikkel for D2 om hvordan han lager juleribbe med spør svor i tillegg til at han forklarer sine oppskrifter på hvordan man tilbereder and og juletorsk.
Hellstrøms ribbe og hvordan få sprø svor
Les spalten her:
Se også alle oppskriftene i Hellstrøms klassikere her
Se også hvordan Geir Skeie lager juleribbe. Han foretrekker tynnribbe, ikke familieribbe.
Tilbehør til ribbe: Hjemmelaget rødkål
Julaften er dagen for å ikke varme opp industrimat fra pose. Å lage hjemmelaget rødkål er lettere enn du tror. Her viser Geir Skeie hvordan.
Hjemmelaget surkål
Og her er oppskriften for hjemmelaget surkål
Hjemmelaget medisterkaker
Medisterkaker er fast tilbehør på mange julemiddager. Her kan du se hvordan Geir Skeie lager den.
Slik lager du pinnekjøtt
Hvis pinnekjøtt er tradisjon i din familie, bør du se denne videoen:
Oppskrift på juletorsk
Slik lager du sprelsk og spenstig juletorsk
Sandefjordsmør
Til nytrukket juletorsk hører tradisjonen tro også sandefjordsmør. Slik lager du det: