Vi har samlet en rekke juleoppskrifter og videoer som enkelt forklarer hvordan du lager julemiddagen.

I 2008, mens Eyvind Hellstrøm fortsatt var sjef på Bagatelle, skrev han en egen artikkel for D2 om hvordan han lager juleribbe med spør svor i tillegg til at  han forklarer sine oppskrifter på hvordan man tilbereder and og juletorsk.

Hellstrøms ribbe og hvordan få sprø svor

Les spalten her: Julemat à la Bagatelle

Se også alle oppskriftene i Hellstrøms klassikere her

Se også hvordan Geir Skeie lager juleribbe. Han foretrekker tynnribbe, ikke familieribbe.

2011_skeie_jul_ribbe
2011_skeie_jul_ribbe
05:08
Publisert:

Tilbehør til ribbe: Hjemmelaget rødkål

Julaften er dagen for å ikke varme opp industrimat fra pose. Å lage hjemmelaget rødkål er lettere enn du tror. Her viser Geir Skeie hvordan.

2011_skeie_jul_rodkaal
2011_skeie_jul_rodkaal
02:22
Publisert:

Hjemmelaget surkål

Og her er oppskriften for hjemmelaget surkål

2011_skeie_jul_surkaal
2011_skeie_jul_surkaal
01:43
Publisert:

Hjemmelaget medisterkaker

Medisterkaker er fast tilbehør på mange julemiddager. Her kan du se hvordan Geir Skeie lager den.

2011_skeie_jul_medister
2011_skeie_jul_medister
01:50
Publisert:

Slik lager du pinnekjøtt

Hvis pinnekjøtt er tradisjon i din familie, bør du se denne videoen:

2011_skeie_jul_pinnekjott
2011_skeie_jul_pinnekjott
02:30
Publisert:

Oppskrift på juletorsk

Slik lager du sprelsk og spenstig juletorsk

Geir Skeie: Sprelsk og spenstig juletorsk
I denne videoen viser mesterkokk Geir Skeie hvordan du kan lage din perfekte juletorsk.
04:42
Publisert:

Sandefjordsmør

Til nytrukket juletorsk hører tradisjonen tro også sandefjordsmør. Slik lager du det:

Geir Skeie: Slik lager du Sandefjordssmør
Med ekte Sandefjordssmør blir lutefisken enda bedre.
01:58
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om mat og oppskrifter på Smak.no

Slik steker du perfekt biff  

Slik takler du den fete julematen  

Vin til ribbe