Vi har samlet en rekke juleoppskrifter og videoer som enkelt forklarer hvordan du lager julemiddagen.
I 2008, mens Eyvind Hellstrøm fortsatt var sjef på Bagatelle, skrev han en egen artikkel for D2 om hvordan han lager juleribbe med spør svor i tillegg til at han forklarer sine oppskrifter på hvordan man tilbereder and og juletorsk.
Hellstrøms ribbe og hvordan få sprø svor
Les spalten her: Julemat à la Bagatelle
Se også alle oppskriftene i Hellstrøms klassikere her
Se også hvordan Geir Skeie lager juleribbe. Han foretrekker tynnribbe, ikke familieribbe.
Tilbehør til ribbe: Hjemmelaget rødkål
Julaften er dagen for å ikke varme opp industrimat fra pose. Å lage hjemmelaget rødkål er lettere enn du tror. Her viser Geir Skeie hvordan.
Hjemmelaget surkål
Og her er oppskriften for hjemmelaget surkål
Hjemmelaget medisterkaker
Medisterkaker er fast tilbehør på mange julemiddager. Her kan du se hvordan Geir Skeie lager den.
Slik lager du pinnekjøtt
Hvis pinnekjøtt er tradisjon i din familie, bør du se denne videoen:
Oppskrift på juletorsk
Slik lager du sprelsk og spenstig juletorsk
Sandefjordsmør
Til nytrukket juletorsk hører tradisjonen tro også sandefjordsmør. Slik lager du det:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.