Øystein Stray Spetalen anker beslutningen fra Borgating Lagmannsrett som gir Skatteetaten innsyn i 820 e-poster, som investoren mener er taushetsbelagt korrespondanse med sine advokater. Det melder Nettavisen.

- Jeg kan bekrefte at saken er anket, og at det er sak som hører naturlig hjemme i Høyesterett. Det er det jeg kan si, sier advokat Bettina Banoun til Nettavisen.

Bakgrunnen er et bokettersyn Skatt Øst har hatt i flere Spetalen-selskaper, Ferncliff og Saga Tankers.

Spetalens investering i tre børsnoterte selskaper som alle hadde store fremførbare underskudd, har gjort at Skatteetaten ville undersøke nærmere. Hvis Skatteetaten kommer til at oppkjøpene har vært motivert av å spare skatt, kan den sette ned foten og nekte bruk av underskuddet.

Skatt Øst kopierte servere med 429.000 eposter, men fredet et omfattende materiale som potensiell advokatkorrespondanse: 40.000 eposter som inkluderte 4200 excel-filer, 1500 powerpoints og 23.000 pdf-filer.

Det kom frem ved Skatteetatens bruk av filtre, som trakk ut alle dokumenter som navnga 30 domener, 125 advokater og 56 revisorer. I tillegg trakk de ut dokumenter hvor ordet advokat eller lignende var i teksten.

Etter en gjennomgang av materialet, ville så Skatt Øst ha innsyn i 820 av disse fordi de mente det var svært liten sannsynlighet for at det var advokatkorrespondanse som var taushetsbelagt, og fikk medhold i lagmannsretten at saksøker må tåle gjennomgangen av de omstridte 820 eposter.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Norske Shell kutter 255 stillinger

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

Se DNtv:
Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.