I overkant av 11.000 yrkesaktive har stemt frem sin drømmebedrift i Universum Awards 2016, blant annet 2.490 ingeniører.

Statoil beholder førsteplassen på listen over hvilke selskaper ingeniører helst vil jobbe i, men oljesmellen merkes tydelig:

- Rangeringen til ingeniørene er fortsatt noe ustabil, slik som i 2015 der olje- og gasselskapene falt nedover på listene. Selv om Statoil fortsatt er førstevalget, mister de forspranget. Tross førsteplassen har Statoil mistet mange stemmer de fire siste årene, sier Carlo Duraturo, ansvarlig for Universum i Norge.

Blant årets klatrere er det mange virksomheter innen bygg og anlegg, både rådgivere og entreprenører, samt samferdsel. Aker Solutions raser fra en tredjeplass ifjor til en 16. plass i år.

Her er de 30 mest populære arbeidsgiverne blant ingeniørutdannede i Universum Professional-undersøkelsen 2016:

1) Statoil

2) Norconsult

3) Sintef

4) Multiconsult

5) Statens vegvesen

6) Statkraft

7) DNV GL

8) Kongsberg Gruppen

9) Jernbaneverket

10) Rambøll

11) Google

12) Sweco

13) Forsvarets forskningsinstitutt

14) Innovasjon Norge

15) Veidekke

16) Aker Solutions

17) Skanska Norge

18) COWI

19) ConocoPhillips Norge

20) Statnett

21) Forsvaret

22) NVE

23) Hydro

24) Asplan Viak

25) Siemens

26) Lundin Norge

27) ABB

28) AF Gruppen

29) Statbygg

30) Shell

I alt 2.490 yrkesaktive med høyere ingeniørutdannelse deltok i undersøkelsen.

Les også: Dette er de mest populære arbeidsgiverne

- Inspirerer til fortsatt hard jobbing

Norconsult klatrer fem plasser fra ifjor, fra 7. til 2. plass.

- Vi er stolte av å være drømmearbeidsgiveren blant ingeniørene. Dette inspirerer til fortsatt hard jobbing for fortsatt å være bransjens mest attraktive og spennende selskap, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Norconsult, Marthe Haugen Stranden.

Hun har også ansvaret for employer branding-arbeidet.

- De siste årene har vi i Norconsult jobbet målrettet og strategisk med fagområdet «Employer branding», både knyttet til rekruttering av yngre medarbeidere og personer på seniornivå, sier Stranden.

Ser seg om etter annet enn oljejobber

De begynnende tegnene til den norske oljesmellen viste seg sommeren 2013. Oljeselskapene varslet kutt i investeringene. Flere år med kraftig kostnadsvekst på norsk sokkel skulle reverseres.

På toppen kom oljeprisfallet, som startet i juni 2014 og varte frem til januar i år. Fra topp til bunn falt prisen på nordsjøolje med nær 90 dollar fatet, fra 115 til 27 dollar. En nedgang på 75 prosent. Prisfallet førte til ytterligere kutt i oljeselskapenes investeringer. Oljesmellen traff midt i hjertet av norsk oljeindustri. På Sør- og Vestlandet skjøt ledigheten i været. Det er anslått at rundt 40.000 oljejobber er blitt borte i løpet av de siste årene, og rundene med nedbemanning er trolig ikke over.

Les mer her: Ikke så ille som fryktet dnPlus

Dermed har ingeniørutdannede begynt å se seg om etter jobber i andre bransjer enn oljebransjen, noe som tydelig merkes i Universums siste undersøkelse.

Les også:

Når eksperten er 12 år  

Så viktig, så mislykket dnPlus

Mer pessimistiske forbrukere  

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

00:00
Publisert:

Johaug: Jeg hadde ikke klart dette uten Nils Jakob
Therese Johaug forteller hvor mye støtten fra det norske folk, lagvenninnene og ikke minst kjæresten har betydd i den tunge perioden.
14:10
Publisert:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.