Kemneren i Bergen har begjært tvangssalg av Idar Vollvik og konens hjem på grunn av manglende betaling av restskatt.

Ludogründeren Idar Vollvik har ikke betalt hele restskatten på rundt 18 millioner kroner, skriver Bergens Tidende på sine nettsider.

Restskatten er knyttet til gevinster på utenlandske aksjer fra tiden da Vollvik drev utstrakt aksjehandel.

Det var på slutten av 2009 Vollvik fikk en restskatt på 24 millioner kroner fordelt på ham selv og hans selskap Vollvik Invest as.

- Jeg betalte restskatten til firmaet på syv millioner kroner og stilte frivillig pant i huset mitt frem til jeg betalte privatskatten min, opplyste Vollvik til DN i juni ifjor.

Inkludert forsinkelsesrenter skal kravet ha kommet opp i rundt 18 millioner kroner. Vollvik sto så sent som i november ifjor i fare for å bli slått personlig konkurs, inntil kemneren trakk konkursbegjæringen etter at Vollvik lovte å betale skattegjelden.

Les: Kemneren begjærer Vollvik konkurs

At kemneren igjen vil tvangsselge Vollviks hus, er ukjent for mobil-gründeren.

- Dette er ukjent for meg. Jeg har ikke hørt noe fra kemneren, de vil uansett få pengene. Restskatten skal være helt og fullt oppgjort innen 28. februar, skriver Vollvik i en e-post til BT.

Han opplyser til avisen at han så langt har betalt ti millioner av kravet.

- Det gjenstår syv av 17 millioner kroner pluss renter. De skal få alle pengene, skriver han.

Kemneren i Bergen er imidlertid ikke alene om å ha pant i Vollviks bolig. DnB NOR og Nordea har pant på henholdsvis ti og tre millioner kroner.

Les også: Hotellbrødre redder Vollvik

Vollvik gikk for plan B

- Jeg har hatt det veldig tøft

Vollviks Ventelo-drøm vakler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.