Det går frem av talen statsminister Wen Jiabao skal holde i Folkekongressen lørdag, som ble offentliggjort på forhånd.

Kina er i dag verdens nest største økonomi, bare passert av USA, og myndighetene i Beijing budsjetterer med en økonomisk vekst på 8 prosent i inneværende år.

De kommende fire årene legges det opp til en årlig økonomisk vekst på 7 prosent.

Wen medgir i sin tale til Folkekongressen at det er mørke skyer i horisonten, først og fremst i form av høy inflasjon.

– Prisene har steget ganske raskt den siste tiden, og det forventes økt inflasjon, heter det i talen.

– Dette problemet kan få følger for folks velferd og påvirke den sosiale stabiliteten. Vi må derfor gjøre det til vår høyeste prioritet å sørge for makroøkonomisk kontroll som kan holde prisene stabile, lyder Wens budskap til de folkevalgte.

Økte priser på boliger, mat og andre livsnødvendigheter har gjort mange urolige i Kina, og myndighetene har alt tatt en rekke grep. Nå loves det flere.

– Vi vil raskt regulere boligmarkedet, lover Wen.

Inflasjonen i Kina var i januar på 4,9 prosent, til tross for myndighetenes tiltak, blant annet tre renteoppganger på fire måneder.

Konsumprisindeksen, som regnes som det viktigste inflasjonsbarometeret, lå i november på 5,1 prosent, det høyeste på to år. (©NTB)

Les også:

<b>Kina bukket under for presset</b>

<b>- Alles øyne er rettet mot Kinas inflasjon</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.