Den britiske sentralbanksjefen Mervyn King holder styringsrenten som ventet på 0,5 prosent torsdag.

I tillegg beholder sentralbanken rammen for verdipapirkjøp uendret på 200 milliarder pund.

"Etter et markert fall i produksjonen, har Storbritannia hatt svak vekst i fjerde kvartal 2009. Det private konsumet har kommet noe opp, selv om det kan hende det bare er midlertidig. Investeringsfallet i britiske bedrifter har avtatt noe og verdensøkonomien fortsetter å bedre seg, og øker etterspørselen etter britisk eksport", skriver sentralbanken i sin pressemelding.

Inflasjonen stiger
Samtidig stiger den britiske kjerneinflasjonen, som nå er godt over målet på to prosent. I desember var inflasjonen opp 2,9 prosent, blant annet som følge av økte bensinpriser.

Inflasjonen har mest sannsynlig steget videre i januar, ettersom momsnivået nå er tilbake på 17,5 prosent. Tidligere i år kuttet britiske myndigheter i momsen for å stimulere etterspørselen.

"Den markerte stimualsen som den ekspansive pengepolitikken har gitt, har redusert pund-kursen og de britiske eksportmarkedene støtter derfor opp om innenlandsk aktivitet. Men kredittforholdene er ventet å fortsatt være restriktive, samtidig som at det er behov for å forsterke private og offentlige finanser. Det vil igjen veie tungt på utgiftene", skriver sentralbanken.

Forrige endring i den britiske styringsrenten var et kutt på 0,5 prosentpoeng til 0,5 prosent i mars ifjor.

Les også:

<b>Storbritannia ute av resesjonen</b>

<b>- Vi setter ikke landet på spill</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.