Banken DNB fikk et resultat før skatt på 6,04 milliarder kroner i årets andre kvartal, en oppgang på nesten 1,4 milliarder kroner sammenlignet med tilsvarende kvartal ifjor.

Resultatet var også betydelig bedre enn analytikerne ventet. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det ventet et resultat før skatt på 5,3 milliarder kroner.

- Vi er godt fornøyde med årets andre kvartal. Mens mange europeiske banker nå reduserer sine utlånsvolumer, har DNB fortsatt god og lønnsom vekst. Vi vokser samtidig som vi styrker kapitaldekningen vår, sier konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding fra DNB torsdag.

Verdien av såkalte basisswapper, som er derivatkontrakter, ga en positiv effekt på 1,1 milliard kroner i andre kvartal. I årets første kvartal måtte banken regnskapsføre negative effekter på slike basisswapper. «Selv om disse effektene svinger mye fra kvartal til kvartal, vil effekten over tid være null», skriver DNB i pressemeldingen.

- Men selv korrigert for denne effekten er vi godt fornøyde med resultatet, sier Bjerke i meldingen fra banken.

Høyere innskuddsdekning
Utlånsvolumene økte med 9,1 prosent i kvartalet sammenlignet med samme kvartal ifjor. Ifølge banken er det sterkest vekst i boliglån og utlån til små og mellomstore bedrifter. Utlån til storkunder og internasjonale kunder har økt noe mindre.

Bankens innskuddsvolum økte med 17,3 prosent i andre kvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal året før. Banken hadde en innskuddsdekning på 65,3 prosent ved utgangen av kvartalet.

Bankens tap økte til 685 millioner kroner fra 457 millioner kroner året før. Tapene var noe lavere enn ventet (se tabell nederst i saken).

- Nedskrivninger fra virksomheten vår i Baltikum er igjen redusert, mens vi opplever en økning knyttet til noen engasjementer innen storkundeområdet. Flere av segmentene i shippingmarkedet er nå inne i en vanskelig periode, men til tross for dette er tapene våre innen shipping relativt lave og stabile dette kvartalet, sier Bjerke.

Mener krisen kan påvirke Norge
DNB-sjefen er optimistisk med tanke på den videre utviklingen i norsk økonomi. Han mener boligmarkedet er robust, til tross for at det har vært kraftig vekst i boligprisene. Samtidig bidrar et høyt investeringsnivå til vekst i den norske økonomien, påpeker han.

- Norsk økonomi er sterk, og vi venter fortsatt vekst i Norge, hvor vi har 80 prosent av vår virksomhet. Vi tror at usikkerheten i Europa kommer til å fortsette, og denne usikkerheten kan også påvirke norsk økonomi over tid, sier Bjerke.




Les også: Citi gjentar kjøpsanbefaling på DNB (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.