1.Hvorfor skal du gå Birkebeineren?

Birkebeinerrennet er årets sportslige høydepunkt, finale og ikke minst “klubbmesterskapet” i Overtoppen. Vi satser på fellesopplegg med overnatting på madrass (privat) på Rena og bankett på Lillehammer. “De-briefen” av rennet tar ofte mye tid...

2.Hvor viktig er det å klare merket?

Heldigvis har jeg til nå hatt bra margin, så det tenker jeg ikke på.

3.Hva gjør du kvelden før rennet?

Spiser meg overstinn av pasta, drikker masse (vann), forbereder ski og “koser” meg med like gærne kompiser.

4.Hva er det verste som kan skje?

At jeg blir syk før rennet, nå som jeg er i såpass god form.

5.Hva er ditt beste/verste birkebeinerminne?

Beste: Da jeg hadde ubegrenset med krefter og beste tid av alle utenom eliteklassen (2001).

Verste: I forfjor, da jeg hadde truffet perfekt med formen, hadde solid ledelse i klassen på Dølfjellet og ble stoppet av arrangøren pga vindforholdene. Ps. Dersom jeg hadde vært i juryen hadde jeg gjort det samme som arrangøren.

6. Hvor lang tid regner du med å bruke over fjellet?

Føret er avgjørende, så det tenker jeg ikke så mye på. Er det bra føre, bør det være mulig å gå på 3 blank på en god dag.

7. Noen tips til Birkebeiner-debutantene?

Ikke gjør noe krampaktig forskjellig fra vanlig de siste dagene. Jeg tenker da på kosthold etc. Festesmøring er et viktig tema for Birken der forholdene alltid varierer pga høydeforskjeller, tid på året etc. Det kan være lurt å bruke de siste treningene til å teste litt. Et tips er å smøre høyre og venstre ski litt ulikt. Selvom Birken er langt, trenger man ikke smøre tykt, motstand mot slitasje oppnåes gjennom skikkelig grunnarbeide (sandpapir, grunnvoks/grunnklister etc.). En annen gyllen regel, smør aldri festevoks bak hælen og ha tynne lag med flest lag under tåballen (altså i pyramide fasong). Som regel er det “farlig” å teste skiene på start, det er som regel mye tørrere på fjellet. Ofte må man regne med å gå på glatte ski de første åtte kilometerne, så det er hensiktsmessig å trene på å gå billig på glatte ski. Drikk mye underveis, særlig tidlig i løpet, og spar litt krefter fra Kvarstaddammen og inn. God tur.

Les også: Gjelsten: - Det er nok mange veddemål Se bilder: Peter Hermanrud (50)

Ingerid Stenvold (31)

Carl Erik Krefting (55)


Liv Arnesen (55)

Bård A. Amundsen (44)

Knut Beck Engebretsen (48)

eksklusive skiklubben «Overtoppen»
Henrik Langeland (36)

Johnny Austad (55)

Andreas Mellbye

Overtoppen
Hilde Gjermundshaug Pedersen (44)

Jørgen Hjemdal (49)

Overtoppen
Bjørn Rune Gjelsten (52)

Svein Tore Sinnes (29)

Per Hjorth (54)

Erik Amlie (67)

Ove Aunli (53)

Erik Solèr (48)

Nils Wærsted

Sandra Hansson (28)