Under et allmøte ved Kongsberg Maritime torsdag ble det annonsert at virksomheten vil nedbemanne med omlag 100 faste ansatte, skriver Laagendalsposten.
- Nedbemanningen vil berøre flere lokasjoner, men med hovedvekt i Kongsberg, sier Ronny Lie, kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen, til avisen.
Til DN forteller han at nedbemanningen kommer som følge av redusert aktivitet innen offshorerelatert virksomhet.
- Det er ansatte innenfor den offshorerelaterte delen av Kongsberg Maritime som blir berørt, sier Lie.
Totalt 200
Teknologiselskapet Kongsberg Gruppen leverer systemer og løsninger til forsvar, romfart, handelsflåten og olje- og gassindustrien. Kongsberg Maritime er den største virksomheten. I oktober ifjor kunngjorde selskapet at det skulle kutte 200 årsverk i Norge.
- Frivillig avgang, redusert konsulentbruk, interne overføringer til andre stillinger i Kongsberg Gruppen og førtidspensjonering resulterte i at 100 ansatte ble nedbemannet i denne prosessen, sier Lie til DN.
- I dag har vi varslet ytterligere 100, slik at totalt 200 faste ansatte blir berørt av nedbemanningen det siste året, forklarer han.
- Kjent med situasjonen
I dag er det cirka 4.700 ansatte i Kongsberg Maritime. Omlag 1.000 av disse holder til på Kongsberg.
- Hvordan ble torsdagens nyhet mottatt?
- Det er selvsagt veldig krevende å være tilstede under slike allmøter. Samtidig er det ingen tvil om at folk er kjent med situasjonen innenfor oljerelatert virksomhet. Ettersom vi tidligere har hatt en runde, tror jeg ikke dette var en stor overraskelse, svarer Lie.
Kongsberg Gruppen har totalt 7.700 ansatte i 25 land. Staten ved Næringsdepartementet er hovedaksjonær med en eierandel på 50 prosent.
Tidligere i år ble det også kjent at virksomhetsområdet Oil & Gas Technologies flyttes til øvrige olje- og gasstjenester i Kongsberg Maritime, etter at selskapet året før hadde kuttet kostnader, flyttet virksomhet og redusert kapasiteten.
Bransjen har slitt i motbakke etter at oljeprisen begynte å falle sensommeren 2014. Fra nivåer godt over 100 dollar fatet, ble bunnen nådd i januar på rundt 27 dollar fatet. Torsdag noteres prisen på Nordsjøolje (Brent 1. posisjon) til rundt 44 dollar fatet.
Les også:
- Alt er definitivt ikke helt som det skal være
Asia i dag: - Vil skape en global bilrevolusjon
Listhaug om sysselsetting av asylsøkere: - Det er jo å tro på julenissen(DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.