TeliaSonera fremmer nye forslag for å få konkurransemyndighetene til å godkjenne kjøpet av Tele2 Norge.
- TeliaSonera har de siste ukene arbeidet intenst med sikte på å finne løsninger som imøtekommer det Konkurransetilsynet har vært opptatt av. Vi har nå lagt frem en oppdatert pakke med avhjelpende tiltak, sier administrerende direktør Charlotta Rehman i TeliaSonera Norge i en presssemelding.
"Konkurransen blir bedre"
Hun understreker at samlet betyr avtalen med avhjelpende tiltak at TeliaSonera kan konkurrere med Telenor på likere vilkår, og at vi hjelper frem en reell tredje operatør i det norske markedet.
- Konkurransen blir bedre, og kundene vil få bedre tjenester blant annet gjennom raskere 4G-utbygging. Med avtalen kan 98 prosent av befolkningen få 4G innen utgangen av 2016, sier Rehman.
Selskapet har hittil slitt med å få Konkurransetilsynet til å godkjenne mobilkjøpet av Tele2 Norge for over fem milliarder svenske kroner. Et kjøp som medfører at TeliaSonera, som eier Netcom og Chess, får kontroll over 2,7 millioner mobilkunder.
"Absolutt siste frist"
Konkurransetilsynet, som i utgangspunktet skulle ta en endelig beslutning om mobilkjøpet den 15. januar, utsetter nå fristen etter TeliaSoneras
nye forslag til avhjelpende tiltak.– Fristforlengelsen er lovbestemt og har sin bakgrunn i at partene har en rett til å få sine forslag til avhjelpende tiltak vurdert av Konkurransetilsynet. 5. februar vil være absolutt siste frist for avslutning av saken, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet i en pressemelding.
I samme meling understrekes det at Konkurransetilsynet ikke har anledning til å si noe mer om innholdet i de avhjelpende tiltakene.
Ledelsen i TeliaSonera håper nå at myndighetene gir grønt lys.
- Vi håper at utsettelsen at de nye avhjelpende tiltakene gjør at kjøpet blir godkjent, sier Ellen C. Scheen, kommunikasjonsrådgiver i TeliaSonera.
Mens kjøpet har fått tommelen opp hos Forbrukerrådet, har Konkurransetilsynet vendt tommelen ned.
Den 1. desember varslet Konkurransetilsynet stans av TeliaSoneras kjøp av Tele2 Norge.
«Vi frykter at prisene for forbrukerne vil bli høyere og kvaliteten på tjenestene lavere med dette oppkjøpet. Derfor varsler Konkurransetilsynet en mulig stans av sammenslåingen», understrekte konkurransedirektør Christine Meyer i en pressemelding.
Krever mobiltiltak
Avhjelpende tiltak kan være alt fra å gi mobilaktører som leier TeliaSoneras mobilnett bedre vilkår, legge ut deler av Tele2 Norge til salgs, tilby frekvenser som Tele2 i dag besitter til andre mobilnett-aktører samt å gi den nye mobilnettutfordreren Ice mulighet til å ta opp konkurransen raskest mulig. I høst inngikk TeliaSonera en avtale med selskapet Ice om overtagelse av Tele2s mobilnett i Norge.
Årsaken til TeliaSoneras mobilkjøp er at Tele2 for over ett år siden ble den store taperen i den lukkede frekvensauksjon gjennomført av Post- og teletilsynet (skiftet navn til Norsk kommunikasjonsmyndighet (Nkom) fra 1. januar).
Tele2, som hadde bygget et nett til over 2,5 milliarder, fikk ikke de frekvensene selskapet trengte for å kunne drifte og bygge nettet videre.
Derimot fikk Ice kjøpt de frekvensene Tele2 trengte.
Les også: Åpner for mer mobilt bredbånd
Flertallet støtter Støre som statsministerkandidat (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.