Greske CDSer (Credit default swaps) faller 50 basispunkter til 330 onsdag. Det viser kurser fra CMA DataVision, ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

CDS-fallet sier noe om prisen på forsikring mot nasjonal konkurs for statenes långivere; fallende CDS er betyr at risikoen for konkurs avtar.

Greske CDSer har steget kraftig den siste tiden som følge av landets gjeldsproblemer. Markedet har krevd høyere forsikringspremier for å sikre gjelden i Hellas. Det samme har også Spania og Portugal opplevd.

Dagens fall derimot innebærer at det i øyeblikket vil koste 330.000 kroner per år å forsikre 10 millioner kroner av den greske statsgjelden mot konkurs de neste fem årene.

Hellas er EU-landet med størst statsgjeld i forhold til bruttonasjonalprodukt og krisen har skapt de mest alvorlige problemer for euroen i valutaens tiårige historie (se mer i faktaboks til høyre).

Torsdag møtes EUs statsledere for å diskutere hvordan man kan løse gjeldsproblemene i Hellas.

Tyskland vurderer å hjelpe Hellas for å hindre at den europeiske krisen sprer seg, og i frykt for euroen.

Les også:

<b>Bygger "brannmur" mot Hellas </b>

Tyskland vurderer Hellas-hjelp


<b>Milliardveddemål på euro-fall </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.