Ved utgangen av april er det registrert 72.700 helt ledige hos Nav. Sammenlignet med april ifjor er det registrert 34.000 flere ledige - en økning på formidable 88 prosent.
Sesongjusterte tall viser at det er blitt 4.900 flere ledige den siste måneden. 2,8 prosent av arbeidsstyrken er idag uten arbeid.
- Ledigheten øker fortsatt mest innen bygg og anlegg og industrien. Dette gjenspeiles i den kraftige økningen i ledigheten blant menn, sier Arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding.
Nedtur i bygg og anlegg
Han påpeker at nesten tre og ti ledige er menn med bakgrunn fra bygg og anlegg og industri.
Statistisk sentralbyrå (SSB) meldte i går at 6.000 nye personer ble meldt arbeidsledige i perioden november 2008 til februar 2009.
Er du redd for å miste jobben? Les dette:
<b>Sjefen sparker hvem hun vil</b>
Disse får sparken først
Slik beholder du jobben
Slik gjør du deg uunnværlig
På jobbjakt? Les:
<b>Triksene som gir deg jobb nå</b>
Ledigheten øker innen alle yrkesgrupper. Sammenlignet med april ifjor er antall ledige mer enn tredoblet innen bygg og anlegg og mer enn fordoblet innen industrien.
Arbeidsledigheten er høyest i bygg og anlegg med seks prosent, og i industrien med fem prosent. Lavest er ledigheten i undervisning og innen helse, pleie og omsorg, hvor ledigheten er på henholdsvis 0,6 prosent og 1,0 prosent.
Nesten en av tre arbeidsledige er unge voksne mellom 20 og 29 år. Høyest ledighet finner vi blant unge menn i alderen 20-24 år, med en rate på 7,1 prosent.
Permitteringsboom
Ved utgangen av april er 18.300 personer permittert. Det er nesten åtte ganger så mange permitterte som på samme tid ifjor. 11.000 av dem er permitterte på heltid og utgjør 15 prosent av de helt ledige.
Ledigheten øker dessuten i alle fylker. Høyest er arbeidsledigheten i Finnmark, fulgt av Oslo og Telemark.
I løpet av det siste året er det blitt 34 prosent færre ledige stillinger. Fordelt på yrker er nedgangen størst innenfor industriarbeid med 58 prosent, meglere og konsulenter med 50 prosent og kontorarbeid med 49 prosent færre stillinger.
Hvor høy blir arbeidsledigheten? Diskutér saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.