I et intervju med Reuters blir IMF-sjefen spurt om hva som bør komme først – Atens forpliktelser til en økonomisk reform eller gjeldslettelse fra de andre landene i eurosonen.
– Med tanke på hvor vi står, er min oppfatning at det vil være fordelaktig med et bevisst skritt mot reformer, før det følges opp av de andre partene, sier Lagarde.
Den greske regjeringen har bedt om gjeldslettelser gjennom måneder med forhandlinger, før statsminister Alexis Tsipras sist helg brått utlyste folkeavstemning om låneavtalen.
Onsdag oppfordret han det greske folket igjen til å stemme nei til forslaget fra kreditorene.
– Jeg tror det er en demokratisk prosess som er i gang. Forhåpentligvis resulterer den i mer klarhet, og mindre usikkerhet om hva som er målet for den greske befolkningen og hvilken autoritet regjeringen har, sier Lagarde om folkeavstemningen.
Nedgraderer Hellas igjen
Kredittvurderingsbyrået Moody's følger etter Fitch og S&P og senker Hellas' kredittverdighet ytterligere ett nivå, fra Caa2 til Caa3.
Moody's sier det nå er mindre sannsynlighet for at Hellas vil reddes av sine långivere enn da byrået vurderte landet for to måneder siden.
– Uten støtte fra offisielle kreditorer, samt de økonomiske og finanspolitiske reformene som trengs for en bærekraftig økonomi, vil Hellas misligholde sine privateide forpliktelser på enkelte punkt, uttaler byrået.
Caa3 er kun to steg fra det absolutte bunnivået på Moody's vurderingsskala.
Tidligere i uken har ratingbyråene Fitch og Standard & Poor's også nedjustert Hellas' kredittverdighet.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.