Busser står parkert, fly står på bakken og ferjer ligger ved kai. På sykehusene er det langt mellom leger og sykepleiere, mens offentlige kontorer, museer og en rekke andre virksomheter holder stengt. Også ansatte ved skoler, universiteter og banker holder seg hjemme.
Streiken er en protest mot de nye innstrammingene som den greske regjeringen er bedt om å gjennomføre i bytte mot kriselån.
Hellas trenger rask tilgang til en pott på 2 milliarder euro av kriselånet som holder landets økonomi flytende. I tillegg har landets fire største banker behov for 10 milliarder euro i kapitaltilførsel.
Selvkritikk
Representanter i statsminister Alexis Tsipras' eget parti, Syriza, har uttrykt støtte til de streikende.
– Vi gjennomfører en avtale som inkluderer tiltak som er urettferdige, sier regjeringens talskvinne Olga Gerovasili, ifølge Reuters.
Bak streiken står hele den greske fagbevegelsen, både hovedorganisasjonen for ansatte i privat sektor, GSEE, og hovedorganisasjonen for offentlig sektor, ADEDY.
I en uttalelse sier GSSE at streiken er «folkets svar på den dogmatiske fastholdelsen av en meningsløs og ødeleggende politikk som har presset ut arbeidere og som har ført til at ungdommen har mistet håpet».
Marsjerer i Aten
I løpet av torsdagen arrangeres det også en større protest i sentrum av Aten.
Demonstrantene skal blant annet marsjere forbi hotellet der representanter for landets långivere og greske regjeringsrepresentanter diskuterer betingelsene for at Hellas fortsatt skal få utbetalt kriselån.
Den greske regjeringens mål på sikt er å få gjennomført en restrukturering av gjelden slik at lånebyrden blir lettere.
Tvangsutkastelser?
En av de vanskeligste sakene er hvorvidt det skal bli lov å kaste ut folk som misligholder gjeld og selge boligen deres på tvangsauksjon. I så fall risikerer tusenvis av grekere å miste hjemmene sine.
Greske myndigheter har advart sterkt mot å fjerne beskyttelsen av folks primærbolig i en tid der EU samtidig krever at Hellas skal gi mat og husly til titusener av asylsøkere. Frykten er at det vil styrke det høyreradikale partiet Gyllent daggry.
Samtalene mellom Hellas og långiverne ble gjenopptatt onsdag. Samme dag varslet regjeringen at en avtale vil være i boks innen mandag. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.