Kværner- styret har satt oljeserviceselskapet i spill.
Onsdag morgen meldte styret at de ser på ulike strategiske muligheter for selskapet, blant annet nye industrielle partnerskap og endringer i eierstruktur.
Konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner deltar onsdag på olje- og offshorekonferanse til Pareto Securities i Oslo.
- Vi er åpne for alt, sier Jan Arve Haugan i Kværner til DN på spørsmål om mulige kinesiske eiere.
I samme intervju sier Haugan at han ikke ser noen spesielle fordeler med norske eiere.
– Hva er den største styrken med norske eiere?
– Det har jeg egentlig ikke tenkt på om er en fordel eller ulempe, jeg har jo vært en del år ute. Jeg tror alle eiere på mange måter har de samme drivkreftene i dag, om de er norske eller utenlandske, svarer Haugan.
- LES OGSÅ: - Vi er åpne for alt
- Avhengig av nye jobber
Overfor DN svarer han riktignok noe unnvikende på spørsmålet om han nå er bekymret for norske arbeidsplasser.
– Per i dag er jeg ikke bekymret for det. Men vi vet at vi er avhengig av å vinne nye jobber. I dag har vi en ordrebok på i overkant av 20 milliarder kroner, svarer Haugan.
– Hvordan skal dere sikre arbeidsplasser med nye utenlandske eiere?
– Jeg tror den leveransemodellen og produktet vi i Kværner har er interessant også for nye eiere, dersom det skulle være aktuelt. Norsk sokkel og norske prosjekter har et stort potensiale foran seg, og det tror jeg er interessant for eventuelt nye partnere, svarer Haugan.
Kværner-sjefen understreker at han og resten av administrasjonen jobber godt med fagforeningen for ”å trygge arbeidsplasser.”
Her kan du følge alle sakene fra Pareto-konferansen.
Jobber med konkurranssekraften
Tidligere i måneden ble det kjent at Kværner har inngått en avtale med kinesiske COOEC om leveranse til Nyhamna-prosjektet.
– Vi har lenge jobbet med vår egen konkurransekraft. Kværner har etablert en avtale med Statoil om levering av to stålunderstell til Johan Sverdrup, som er et viktig steg. I tillegg har vi utviklet et samarbeid med COOEC i Kina, sier Haugan onsdag.
– Det er et positivt signal om at Kina har mulighet til også å levere inn i det norske markedet. Vi har sett at det kan være muligheter for strategiske samarbeidsrelasjoner og partnerskap, som joint venture. Og så har vi sagt i dag at hvis eierskap er en del av det, får vil det også være en mulighet, sier han.
Følg aksjemarkedet på DN.nos børs og markedssider.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.