Ifølge en kunngjøring fra presidentens kontor er politikerne blitt enige om å opprette et investeringsfond som del av et nytt redningsprogram.
Men de utelukker å gjenta forsøket på å innføre en avgift på bankinnskudd, som nasjonalforsamlingen tirsdag avviste etter rasende protester fra både småsparere og russiske oligarker og skepsis fra EU.
Tidligere torsdag gjorde Den europeiske sentralbanken (ESB) det klart at den bare vil fortsette å finansiere de kypriotiske bankene fram til mandag, om ikke landets politikere blir enig med EU, pengefondet IMF og ESB om et kriselån.
I så fall risikerer imidlertid bankene å gå konkurs, noe som kan få alvorlige ringvirkninger i resten av EU. Det er uklart om eurolandene og ESB er villige til å ta denne risikoen.
Få detaljer
Myndighetene ga ikke mer informasjon om redningspakken de diskuterer utover investeringsfondet og avvisningen av en bankskatt.
Men finansminister Michalis Sarris er fortsatt i Moskva, og regjeringen håper ennå at Russland skal forlenge et eksisterende lån på 2,5 milliarder euro og sette ned renta på lånet fra 4,5 til 2,5 prosent.
Sarris sier fra Moskva at Kypros ikke har bedt om nye lån, men gjerne ser at Russland investerer i kypriotiske banker og forekomster av naturgass utenfor kysten.
Ifølge RIK kan det bli aktuelt å kompensere russerne med en marinebase hvis de bidrar til et oppkjøp av Kypros' to største banker.
Målet er å skaffe til veie 5,8 milliarder euro for å oppfylle kravene til EU, ESB og IMF, som vil åpne for et kriselån på 10 milliarder euro.
Dårlig tid
Den kypriotiske regjeringen understreker at tiden er i ferd med å renne ut, og nestleder Averos Neophytou i regjeringspartiet DISY hevdet onsdag at det bare var timer om å gjøre.
– Vi har ikke dager eller uker, vi har bare timer på oss til å redde landet, sa han i et møte med pressefolk.
Den nederlandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, som leder eurogruppen, sier at den kypriotiske gjeldskrisen er en systemkrise som truer med å spre seg gjennom hele eurosonen om den ikke løses.
I en høring i EU-parlamentet sa han at det er opp til Kypros' regjering å få en ny avtale vedtatt i nasjonalforsamlingen. Han mener nye lån fra Russland er en dårlig løsning fordi det ville øke landets gjeld til et nivå som ikke er bærekraftig.
Omstridt avgift
Tidligere denne uken avviste Kypros' nasjonalforsamling den svært omstridte bankavgiften som var del av den første krisepakken fra EU og IMF.
I utgangspunktet skulle det ilegges avgift på alle innskudd i alle landets banker. Men etter omfattende protester ble alle innskudd under 20.000 fritatt, uten at det roet ned de sinte politikerne.
EU er fortsatt skeptisk til en slik avgift, men godtar den for innskudd på over 100.000 euro, det samme som den europeiske innskuddsgarantien.
Men det var president Nikos Anastasiades som insisterte på at den skulle omfatte alle. I motsatt fall ville avgiften på høye innskudd bli enda høyere, noe han fryktet ville skade landets renommé som finanssentrum.
Stengte banker
Både bankene og nettbankene på øya ble stengt i helgen. Åpningen av bankene er blitt utsatt flere ganger, og de vil være stengt i alle fall fram til tirsdag neste uke av frykt for at innskyterne skal tømme kontoene.
Torsdag stilte folk seg i kø ved minibankene til Popular Bank etter at rykter begynte å gå om at banken ikke ville åpne igjen i det hele tatt.
Nesten 35 prosent av innskuddene i de kypriotiske bankene tilhører russere. Kypros anses som et skatteparadis, og landets banker er blitt beskyldt for å hvitvaske penger.
Les også:
<b>Kypros' største bank ber om øyeblikkelig hjelp</b>
Kypros og nøkkeltall tynger USA-børsene
<b>- Europa har tent to dynamittgubber</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.