Photocures Cevira fase 2b-studien for pasienter med HPV-relaterte sykdommer i livmorhalsen viste statistisk signifikante effektresultater i fjerning av kreftrelatert HPV-infeksjoner og forstadier til kreft hos CIN2-pasienter.

Det opplyses i en melding onsdag. Aksjen stiger 15 prosent på Oslo Børs i dag, onsdag.

Resultatene etter seks-ni måneders oppfølging vil bli presentert første halvår 2013.

Hovedutprøver i studien, professor Peter Hillemans, Head of Department of Gynecology and Obstetric ved Medical Institute of University of Hannover, Tyskland kommenterer i børsmeldingen:

"Disse dataene er oppmuntrende og viser at Cevira er en ny brukervennlig og vevsbesparende behandlingsprosedyre som kan bli det første ikke-kirurgiske behandlingsalternativet for pasienter med forstadier til kreft i livmorhalsen. Det er et stort udekket medisinsk behov for skånsom behandling av høyrisiko kreftrelatert HPV-infeksjon og forstadier til kreft i livmorhalsen. Dagens behandling er begrenset til enten å avvente videre utvikling av endringene i livmorhalsen eller kirurgiske inngrep som kan ha alvorlige komplikasjoner."

I en annen kommentar sier administrerende direktør i Photocure, Kjetil Hestdal:

"De positive resultatene med vårt nyutviklede produkt der lys og legemiddel er integrert, representerer en betydelig milepæl der dagens resultater bekrefter våre tidligere positive kliniske erf#229er med Cevira. De foreløpige resultatene gir oss et godt klinisk grunnlag når vi søker etter en partner som kan bidra til videre utvikling og kommersialisering av Cevira. Cevira representerer et nytt behandlingsalternativ for et stort antall kvinner globalt som har utviklet HPV-infeksjon og relaterte forstadier til kreft i livmorhalsen. Vi ser fram til de endelige resultatene med langtidsoppfølging etter behandlingen i løpet av første halvdel av neste år."

«Pasienter med CIN2-lesjoner som fikk Cevira med optimal dose med virkestoff (5%), viste statistisk signifikant (95% mot 57%, p<0,01) lesjonsrespons sammenlignet med placebo. Den positive behandlingseffekten av Cevira i CIN2-gruppen ble ytterligere støttet av en signifikant reduksjon (83% mot 0%, p<0,02) av tilstedeværelse av HPV type 16 og 18, som tilhører en høyrisikogruppe. I den totale populasjonen av både CIN1- og CIN2-pasienter, viste gruppen som fikk Cevira 5% en høyere lesjonsrespons (73% mot 60%, p=0,2) og reduksjon av tilstedeværelse av mulig kreftrelaterte HPV 16/18-infeksjoner (54% mot 11%,p=0,07) sammenlignet med kontrollgruppen», heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.