I år har flere store smarttelefoner blitt lansert med voldsomt trøkk. Samsungs S4-lansering i New York stod ikke noe tilbake for en av Apples kjente presentasjoner. HTC fikk hele verden til å følge med under lanseringen av HTC One. LG Optimus G er det derimot få som har gledet seg til, fordi de ikke har hørt om den. Men det burde de.
Design
Det blir feil å kalle Optimus G for en stygg andunge. Den er faktisk ganske lekker. Jeg er sjelden begeistret for telefoner med høyglansede deksler, men LG bruker glassdeksler på Optimus G, og det er unntaket som fungerer.
Skjermen er på 4,7 tommer. Den eneste ulempen med skjermen er at den er utsatt for gjenskinn, ellers er den skarp og fin.
Optimus G ser og føles solid ut, og den veier også 10 – 15 gram mer enn mange tilsvarende telefoner. Det er ingen ekstra gimmicks her, bare en fungerende design.
Brukeropplevelsen
Den store overraskelsen med Optimus G ligger i bruken. Det er lite finesser, og mange vil nok synes ikoner og menyer er litt lite raffinerte. Men på den andre siden har LG flere stilige effekter ingen andre har – for eksempel måten man låser opp telefonen på (se bilde).
En veldig kjekk funksjon er hurtigsvar for meldinger. Får man en sms kan man få hele sms-en opp på skjermen med mulighet til å svare med én gang. Denne boksen legger seg oppå appen man eventuelt står i, så man enkelt kan fortsette når man har svart eller trykket bort meldingen.
LG har ikke lagt inn mange verktøy på brukerens vegne, men lar folk selv velge hva de vil ha på telefonen.
Kalenderfunksjonen er veldig bra og flott presentert, og man kan få opp ulike visninger om man snur telefonen.
E-postfunksjonen er ikke like bra om man bruker Exchange til e-post på jobb. Her mangler litt funksjonalitet for å gjøre telefonen helt proff.
Multimedia
LG Optimus G har fått et kamera på hele 13 megapiksler. Det gir store bilder, men disse tåler ikke så mye zoom og beskjæring. Det blir fort uskarpt om man kikker etter detaljer. Fargene er også litt blasse. Dette er ikke en av de beste kameratelefonene på markedet, men den klarer seg om behovet er ganske generelt.
Spiller man musikk som er lagret på telefonen kan man bruke ulike lydfilter for å tilpasse lyden til hodetelefonene eller høyttalerne man spiller på. Men dessverre fungerer ikke lydfiltrene med Spotify, Wimp og andre strømmetjenester. Dette kan lastes ned, men burde fungert til alle tjenester i utgangspunktet.
Konklusjon
Det som er så fint med denne telefonen er at den har en god design, den er brukervennlig, den er rask og har et bra batteri. Ser man bort fra kameraet har den så å si alt som toppmodellene Sony Xperia Z, HTC One og Samsung Galaxy S4 har. Men prislappen er 1500 kroner lavere enn for disse, noe som trekker voldsomt opp for LGs del.
Dette er telefonen for de som vil ha en skikkelig smarttelefon, men som ikke vil betale ekstra for dyre lanseringsshow.
Følg vår anmelder på Twitter:Følg @magnuseidem