Hydro har selv kontaktet Økokrim i forbindelse med at foreløpige undersøkelser kan tyde på at selskapet kan ha benyttet et tidligere omtalt konsulentselskap knyttet til petroleumsvirksomheten i Libya mer aktivt enn først antatt.

Dette har ført til at Eivind Reiten har trukket seg som styreleder i StatoilHydro.

Reiten gav på en pressekonferanse torsdag kveld uttrykk for at det blir en vanskelig kombinasjon å være både konsernsjef i Hydro og styreleder i StatoilHydro som skal granske Hydro i Libya-saken.

LES:
Reiten går av
Libya-granskingen fortsetter

Konsernesjef Eivind Reiten ba tirsdag advokat Jan Fougner ved Advokatfirmaet Wiersholm lede en undersøkelse av selskapets tidligere Libya-portefølje.

Hydro overtok denne fra Saga Petroleum i 1999. Reiten var ikke Hydro-sjef på denne tiden.

- Mer omfattende
Granskningen av det Hydro foretok seg i forbindelse med Libya-porteføljen viser seg være mer alvorlig enn det som har kommet frem til nå.

"Undersøkelser så langt tyder på at Hydro kan ha hatt mer omfattende kontakt og mer aktiv bruk av det aktuelle konsulentselskapet enn det som tidligere har kommet frem", heter det i en melding fra Hydro.





Det er ikke satt noen tidsfrist for når gjennomgangen skal konkluderes, men hensikten er en rask avkl#229.

Fant ikke noe kritikkverdig
I 2003 mente Hydro at Libya-saken var behandlet eksemplarisk.

Eivind Reiten på dagens hasteinnkalte pressekonferanse.
Eivind Reiten på dagens hasteinnkalte pressekonferanse.
Saken ble gjennomgått i forbindelse med den såkalte Horton-saken - korrupsjonsskandalen i Statoil som førte til Statoil-sjef Olav Fjells avgang.

Etter granskningen konkluderte Hydro med at Libya-avtalen var avsluttet på en god måte og at den ikke lenger var noe problem.

Les også: - På med lyskasterne

Reiten skal inntil nylig ha vært uvitende om at det var foretatt en utbetaling på 6,85 millioner dollar til en konsulent i Libya som det kunne settes spørsmålstegn ved.

Les alt om Libya-saken som førte til Reitens avgang her:
ALT OM LIBYA-SKANDALEN (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.