Politiet slo tirsdag morgen til mot butikker og flere privatadresser i Oslo-området. Over 150 politifolk og en rekke etater var involvert i aksjonen. Romerike polidistrikt iverksatte tirsdag morgen aksjonen med støtte fra alle politidistrikt på Østlandet, Kripos, Tollvesenet og skatteetaten.
Personene knyttes til nettverket rundt dagligvarekjeden Lime.
En ikke navngitt Lime-topp ble tirsdag morgen arrestert i politiaksjonen. Grytidlig tirsdag morgen gikk sivilt politi inn i huset til mannen.
Et par timer senere tok politiet seg inn i kjedens hovedkontor på Tøyen. Polititjenestemenn bar ut bevismateriale av lokalene og stengte butikken.
18 personer er pågrepet i aksjonen mot Lime. Ti av disse er siktet for grov menneskehandel og fire av disse er siktet for grovt heleri.
Det kommer frem på Romerike Politidistrikts pressekonferanse tirsdag ettermiddag.
DN erfarer at de pågrepne er siktet for en rekke lovbrudd knyttet til økonomisk kriminalitet og menneskehandel. Brudd på menneskehandelslovene har høyest strafferamme.
På formiddagen fortsatte aksjonen i en rekke andre byer på Østlandet.
Les saken her: Her pågripes Lime-toppen
Kripos leder dette arbeidet og samarbeider med Økokrim, Politiets utlendingsenhet, Tollvesenet, skatteetaten, Arbeidstilsynet, Nav, Mattilsynet, Utlendingsdirektoratet, Kriminalomsorgen og næringslivet, ifølge NTB.
For få uker siden ble kjedesjefen i Lime, Sajjad Hussain (37), pågrepet og siktet for grov menneskehandel da han var i ferd med å forlate landet. Den pågående aksjonen er etter det DN kjenner til rettet mot flere former for kriminalitet, alt fra menneskehandel til økonomisk kriminalitet.
- Jeg er kjent med at det er en tidligere ansatt som har reist til Pakistan som har fremsatt påstander om dårlige arbeidsforhold, uten at det blir noe mer sannhet over siktelsen av den grunn, sa Hussains advokat John Christian Elden til DN da.
Les også: Lime-gründer siktet etter opplysninger fra Pakistan
Riksadvokatembete, Politidirektoratet, politimesteren i Oslo og Kripos-sjefen sitter i et samordningsorgan som har løftet arbeidskriminalitet høyt i sin årsrapport for 2013.
Romerike polidistrikt leder dette arbeidet, med støtte fra Kripos, Økokrim, Politiets utlendingsenhet, Tollvesenet, Skatteetaten, Arbeidstilsynet, Nav, Mattilsynet, Utlendingsdirektoratet, Kriminalomsorgen og næringslivet.
Dagens Næringsliv kommer med mer.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.