– Trenger man utdannelse som youtuber?
– Nei, men det har vært veldig nyttig. Spesielt det jeg fikk ut av å gå på BI, vi driver jo en bedrift. Vi må oppføre oss som andre bedrifter, opptre profesjonelt mot næringslivet, levere på resultat og må jobbe kontinuerlig.
– Noe spesifikt som var ekstra lærerikt?
– Det hjalp meg veldig å sitte i ledelsen av studentbedriften Stud Consult. Du går inn i et sånt verv med mange visjoner om alt man skal endre og oppnå, men det viste seg å være skikkelig heavy verv og man ender jo opp med å bare drive selskapet og holde det flytende for å unngå konkurs. Det er litt dette det handler om på Youtube også. Du skal ikke revolusjonere noe med hver eneste video, men klare å laste opp noe hver dag. Der ligger utfordringen, og der faller folk av.
– Det minst nyttige du lærte?
– Økonometri, men jeg storkoste meg med det. Konklusjonen til dette faget var at man kan ikke ta beslutninger på mye av de dataene man har. Det har jeg opplevd i Youtube-miljøet, du får masse statistikk hele tiden og folk tar helt fjerne beslutninger basert på feil datagrunnlag. Folk har for eksempel snakket om «at gjennomsnittlig seertid er fem minutter» og tenkt at «da må jeg lage videoer på fem minutter!». Det er dumt. Jeg vet iallfall nok til å si at jeg ikke kan påstå slikt på grunn av det datagrunnlaget.
– Hva vil du anbefale andre Youtube-spirer å studere?
– Jeg har iallfall anbefalt folk å studere. Du må opparbeide deg en arbeidsmoral, jeg kunne fint brukt uken fulltid på kanalen vi driver, men i studietiden lærte jeg meg å jobbe effektivt. Det er nok mest relevant å studere medier eller på BI. Nå vet jeg nok om en bedrift til å vite hva jeg ikke vet. Jeg kommer for eksempel aldri til å kjøre regnskapet selv.
– Skal du ta det siste semesteret?
– Jeg har veldig lyst til det, og kanskje jeg kan gjøre det på deltid. Vi er i en fase der ting går veldig fort, og vi får mye ut av tiden vi bruker på Youtube. Det ville vært galskap å gå tilbake på BI nå, samtidig som det er kjipt å bare nesten ha hele greia.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.