Kristian Ulriksen spilte for store summer i verdens største pokerturneringer samtidig som kroppen forfalt. Et veddemål med faren sendte ham opp i Nord-Norges maratonelite.
Publisert:
Oppdatert:
Kristian Ulriksen spilte i verdens største pokerturneringer mens kroppen forfalt. Et veddemål med faren sendte ham i stedet opp i maratoneliten. Her da han løp 14 sekunder under tre timer og vant veddemålet med faren.
(Foto: Privat)
Mer...
Nils Christian Mangelrød
Ifjor presterte han Nord-Norges beste maratontid med 2.27 i Berlin Marathon, noe som også var Norges niende beste tid.
– Det går heldigvis an å forandre seg, sier Ulriksen.
Begredelig form
Det så ganske annerledes ut for noen år siden. Da gikk millionsummer både inn og ut av konto som pokerspiller. Samtidig ble kroppen i stadig dårligere form gjennom syv-åtte år, mens Ulriksen tilhørte pokereliten i Norge.
– Formen ble helt begredelig mens jeg spilte poker. Jeg ble litt tjukk og lat. Det ble lite bevegelse av å sitte foran pc-en på natta og snu døgnet som man måtte gjøre, eller å reise rundt på turneringer, sier Ulriksen som forteller at det gikk opp og ned med gevinsten mens han spilte på øverste nivå i verden. Men til slutt brøt han med tilværelsen.
Faren var en viktig bidragsyter da det oppsto et veddemål om sønnen i løpet av seks måneder kunne klare å løpe under tre timer på maraton.
– Jeg tror ikke at han trodde jeg skulle klare det da jeg startet opp, men han skjønte nok fort at det kunne gå. Jeg klarte veddemålet med 14 sekunder, sier Ulriksen som trente fotball før han ble pokerspiller på heltid.
Han merket fort fremgang da trening ble den nye livsresepten ved siden av studier.
Sikter mot 2.25
– Det går fort i starten når man er på et så dårlig nivå. Etter tre–fire måneder løp jeg 10 kilometer på 36 minutter. Jeg visste jeg hadde et ok talent for løping på fotballbanen. Men progresjonen stopper fort opp. For å komme på et nasjonalt nivå i løping krever det mer trening enn man tror, sier han.
Det var andre tider da Ulriksen reiste rundt i verden på verdens største pokerturneringer. Her sammen med fotballstjernen Ronaldinho.
Mer...
Nå fem år senere sikter han seg ned mot under 2.25 på maraton og 31 minutter på 10.000 meter. Birkebeinerløpet der han stiller opp kommende lørdag er et steg på veien mot målet. Men han mer usikker på hans eget nivå målt opp mot andre i terrenget og regner seg langt sterkere på landeveien.
To økter
Ulriksen er nå i full jobb i et entreprenørfirma og trener før og etter jobb.
- Det er en fordel med løping at det ikke tar så veldig lang tid. Man får gjort mye på to økter daglig fra 30 minutter til en time. Dersom man satser langrenn er man hjelpesløs med full jobb, sier Ulriksen og påpeker at nivået på langrennsløpere nasjonalt er veldig mye høyere enn nivået på løpere i Norge.
Ulriksen mener de aller fleste med idrettstalent som legger god innsats i trening fort kan løpe på 34 minutter på 10.000 meter.
-Jeg tror egentlig man er uviten om hva kroppen egentlig kan få til. Jeg tror det er mulig å få til mye dersom man bare orker. Men man må være motivert og trives, sier Ulriksen.
Han er en av rundt 10.000 løpere som lørdag stiller i Birkebeinerløpet.
Løpet er blitt Birken-vinner
Mens både rennet og rittet har gått tilbake er Birkebeinerløpet nå det mest stabile av Birken-arrangementene.
Der den desperate riften om startnummer i Birkebeinerrennet og rittet er borte og påmeldingene er blitt færre, er interessen rundt løpet nesten akkurat som før.
– Løpet holder seg jevnt med ny deltagerrekord i Halvbirken. Vi forventer rundt 10.000 løpere totalt sett, sier Randi Bolstad, informasjonsansvarlig for Birken-arrangementene.
Ifjor skapte mye snø langt utover våren bløtere føre i fjellet, men i år meldes det om tørre stier på alle distansene.
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Keyboard Shortcuts
Shortcuts Open/Close/ or ?
Play/PauseSPACE
Increase Volume↑
Decrease Volume↓
Seek Forward→
Seek Backward←
Captions On/Offc
Fullscreen/Exit Fullscreenf
Mute/Unmutem
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Seek %0-9
Copied
Live
00:00
03:31
03:31
Se mer
02:13
Bil med Embret: Er nye Model Y god nok til å trumfe Tesla-skammen?
02:49
Har du holdt deg hjemme uten at du var syk? DN tok tempen på makteliten
01:29
Bil med Embret: Dette er bilen som gjør at elbil-målet kan nås
02:14
– Silkemyk, jord og kvist? DN testet Sondre Lerches vinvokabular
01:13
Ikke spørsmålet DN-journalisten stiller hver dag akkurat: – Et stoff ingen liker å ha nærkontakt med
04:56
Her mister Trump besinnelsen for åpent kamera: – Kommer til å bli bra tv
02:27
Slik tryller du en 69-kronersmiddag for to ut av kjøleskapet – uten å gå i butikken:
02:45
Sverre K. Seeberg i skiklubben Ull: – Vi har liksom løst hoppkrisen
05:10
Kjetil Nilsen er konsernsjef i Olav Thon Gruppen: – Jeg forvalter Olavs store formue
03:05
Stoltenberg om båndene til Melania og Trumps rike støttespillere
Lukk
Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:
Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.