– Jeg kjeder meg i hverdagen hvis det ikke skjer noe spennende, sier Linn Johansen (23). Som personlig trener er Johansen vant til å pushe både seg selv og andre. Adrenalin og følelsen av å mestre egen kropp er motivasjonen når hun står på startstreken i hinderløpet Tough Viking på Tryvann lørdag.
Arrangementet er en variant av konkurransen Tough Guy, som første gang ble arrangert i USA i 1987 og var verdens første offisielle hinderløyperace.
Som i en militær treningsleir er naturlige og konstruerte hindre lagt til et tradisjonelt distanseløp. Når 1200 går løs på hinderløypen i Tryvann vinterpark lørdag, er hindrene skrudd til enda et hakk, med blant annet glødende kull og elektriske vaiere på 10.000 volt.
«I mål med et stolt smil»
David Klint er arrangør av Tough Viking og demonstrerer gjerne hvordan enkelte av hindrene skal forseres.
– Hvem i all verden utsetter seg for strøm, ild og isvann frivillig?
– Deltagerne er hovedsak mellom 23 og 45 år og fordeler seg 40–60 mellom kvinner og menn. De fleste har nok vært innom et treningssenter. Du må like å utfordre deg selv og pushe egne grenser. Det skal legges til at de aller fleste går i mål med et stolt smil, sier Klint.
Han presiserer at løpet skal være for alle, både idrettsutøvere og mosjonister er med.
– Det er utfordrende nok for proffe idrettsutøvere. Men de aller fleste kan komme igjennom, dersom de samarbeider og hjelper hverandre. Vi er stolte av å ha en god fordeling mellom kjønn, og en jevn aldersspredning. I Stockholm hadde vi med en kvinnelig deltager på 55 år!
Linn Johansen, som i tillegg til å være personlig trener til daglig jobber i sportskjeden XXL, innrømmer at hun har forberedt seg litt ekstra ved å endre treningsregimet i forkant av konkurransen.
– Jeg liker å utfordre meg selv og erfare nye ting. Jeg har begynt med crossfit, som er helt nytt for meg. Det går i styrketrening med egen kroppsvekt og smidighetsøvelser, sier Johansen.
«Tøm hodet for tanker»
Klint tror det spektakulære i utformingen av hindre har en tiltrekningskraft. Antagelig oppleves hinderet med elektrisitet som det «verste». Det er utformet som et 15 meter langt bur med tusen el-vaiere. Beste strategi er å ta sats og løpe igjennom så raskt som mulig.
– Tøm hodet for tanker og se på målet foran deg. Ta gjerne en lagkamerat i hånden og løp! råder Klint.
Ifølge arrangøren er hinderet ufarlig så lenge man ikke har hjerteproblemer eller er gravid.
– I Stockholm økte vi effekten av elektrisiteten med å spyle vann på deltagerne. Det kommer vi antagelig til å gjøre i Oslo også.
Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.