Globetrotteren Scott Keyes er journalist for nettsiden Think Progress, og har skrevet to e-bøker om hvordan du kan reise billig.

Han er et godt eksempel på at du kan komme langt her i verden med god research, nyttig kunnskap, litt intensiv jobbing - og noen smarte knep.

Nylig klarte han å fikse en drømmetur til 13 land: I løpet av to måneder skal han innom Mexico, Nicaragua, Trinidad, St. Lucia, Grenada, Tyskland, Tsjekkia, Ukraina, Bulgaria, Hellas, Makedonia, Litauen og Finland. Pris: 0 kroner, bortsett fra flyavgiftene, som er under 20 dollar per flight.

Han anslår at planleggingen av turen tok 10-15 timer. Hele reisen er betalt med bonuspoeng, og han har benyttet seg av alle «supertilbud» han har funnet.

- Som å samle matkuponger

Keyes har en massiv mengde kreditt- og bonuskort som han benytter seg av. Selv mener han det er litt som å samle matkuponger for å få superbillige dagligvarer, som er ganske vanlig i USA.

Han har også samlet opp gratis hotellovernattinger underveis. Dermed blir det en svært billig tur for den reiselystne 28 år gamle amerikaneren, som har reist mye opp gjennom årene.

Til Business Insider røper han noen av knepene som også kan hjelpe deg med å få billigere flyreiser:

1) Vil du ha billige flybilletter, må du gjøre det til en livsstil. Selv har Keyes en TweetDeck, en modifikasjon av Twitter, som hjelper ham med å håndplukke og samle flyselskaper og hjemmesider som han følger for å finne billigbilletter.

2) Ikke vær en vanskelig passasjer. Er det noe som ikke fungerer, at flyet har tekniske problemer eller at tv-en ikke virker på plassen din, send en epost til flyselskapet etterpå. Vær hyggelig, oppgi hvilken flight du var på, setenummer og så videre, og si at du «vanligvis er veldig fornøyd med servicen, men...» Så lenge klagen er rettferdig og ikke utenfor flyselskapets kontroll, så får man i de fleste tilfeller en form for kompensasjon, ifølge Scott Keyes.

3) Book på rette tidspunkt. Mange booker billetten enten for tidlig eller for sent. Det perfekte tidspunktet å booke en flyreise på er ifølge Keyes mellom en og tre måneder før avreise hvis du skal fly innenriks. Skal du fly utenriks, bør du booke cirka et halvt år i forveien.

4) Kjøp den billigste billetten, uansett! Tenk heller på hvor billig flyturen er enn hvor du vil reise.  Da kan du få drømmeturen svært billig, selv om du i utgangspunktet hadde tenkt deg et annet sted.

5) Fly på de billigste dagene: Tirsdag, onsdag og lørdag. Fleksibilitet er helt grunnleggende hvis du skal fly billigst mulig.

6) Gjør et «månedssøk». Igjen er det fleksibiliteten din som avgjør hvor billig en reise blir. Kan du reise den 10. i stedet for for eksempel den 13. i en måned, så gjør det, hvis du sparer flere tusen kroner.

7) Søk direkte hos lavprisselskapene. Husk at enkelte lavprisflyselskaper ikke kommer opp på alle søkesider. Da kan du gå glipp av de laveste prisene.

8) Søk etter flyvninger fra alle nærliggende flyplasser. Dét kan gjøre en stor forskjell.

9) Vær åpen for endringer. Hvis flyet er fullt og du ikke har noe tidspress, si at du kan hoppe av flyet og få penger eller bonuspoeng for velviljen.

10) Åpne flere kredittkort for å få flere bonuspoeng. Keyes har 25 ulike kredittkort, noe som gjør at han kan fly gratis innimellom. Betal alltid kredittkortene ned hver måned, slik at du har full oversikt og ikke går i luksusfellen. Flere kredittkort gir deg en rekke fordeler, som gratis adgang til flyplasslounger.

Scott Keyes advarer også reisende mot å ha for dårlig tid. Benytt mellomlandingene til å besøke flere destinasjoner på vei mot selve reisemålet.

- Med litt planlegging kan du se hele verden, sier han, og viser til at du for eksempel kan fly fra New Zealand til Cook Island til Guam til Singapore - til prisen av én flyreise. Hvis du da er villig til å tilbringe mindre enn et døgn på hvert sted.

Les også om 22 år gamle Aktarer Zaman som fikk amerikanske flyselskaper på nakken da han ville avsløre sitt bookingtriks for andre reisende:

22-åringens hemmelige «bookingtriks» fikk flyselskapene til å rase - nå har retten avvist søksmålet  

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.