SAS har etter omfattende forhandlinger tegnet en ny avtale med den danske pilotforeningen DPF. Avtalen omfatter rundt en tredel av alle piloter i SAS, fremkommer det i en pressemelding.

Den nåværende avtalen mellom SAS og pilotforeningene i Danmark, Sverige og Norge går ut i dag, onsdag.

- Sammen med Dansk Pilotforening har vi i dag tatt et langt skritt fremover og inngått en avtale som gjenspeiler SAS' og nåtidens konkurransesituasjon, sier konsernsjef Rickard Gustafson.

Den nye avtalen innebærer at SAS kan handle raskere på markedet og i større grad tilpasse produksjonen til sesongvariasjoner. Den nye avtalen omfatter 40 sider, en betydelig redusering fra den tidligere avtalens 238 sider.

Utsatt

SAS Norge Pilotforening har ønsket å signere en avtale med selskapet innen 1. april. Svenske piloter og den største norske pilotforeningen har fått utsatt fristen.

Norske SAS-flygeres forening (NSF) har fått forlenget sin forhandlingsfrist med inntil to måneder. Leder Rune Sundland reagerte kraftig da den over 60 år gamle pilotavtalen ble sagt opp i vinter.

Han mener det er for tidlig å si om partene blir enige.

- Etter påske skal vi snakke om reelle krav, og da finner vi raskt ut om partene kommer til enighet innen kort tid, har Sundland sagt tidligere.

Les mer her: Kutter 200 sider i pilotavtale

Mer konkurransedyktig

Pilotene kan se seg nødt til å si fra seg rettigheter de har brukt 60 år på å opparbeide, skrev DN tidligere denne uken.

Samtalene mellom ledelsen og pilotforeningene i SAS begynte i desember i fjor. Nestleder Svein Duvsete i SAS Norge Pilotforening tror ikke selskapet blir kastet ut i en opprivende konflikt, slik konkurrenten Norwegian nylig ble.

- Jeg tror alle ser behovet for at selskapet får en mer fleksibel avtale. SAS må bli mer konkurransedyktig, så vi kan utvide i helt nye markeder. Selskapet må jo tjene penger, sier Duvsete, som representerer flygerne som ble med over da SAS kjøpte Braathens i 2001.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Milliardsmell for konkurstruet gruveselskap

Flyselskaper frarådes å fly over Jemen

Kan få oljepris ned mot 30-tallet