DN.no fikk tid til en liten prat med olje-og energiminister Terje Riis Johansen etter møtet.

- Hva snakket dere om på møtet?

-Det vi snakket om var jo å diskutere om hva man gjør videre og det har dels vært dels basert på innlegg om teknologiske løsninger her, hva gjør selskapene på teknologisiden for å få på plass løsninger som per i dag ikke er der. Vi har blant annet da fått noen vurderinger på det initiativet som tas i USA på det.

- Så har det vært en del fokus på oljevernberedskap, hva gjør vi hvis uhellet skjer og så har det vært snakket om hvordan man bør jobbe videre for konkret å håndtere dette fremover, sa Terje Riis Johansen til DN.no.

Strengere krav på trappene
- Kommer man til å stille strengere krav til selskapene fremover?

- Det vi jobber med nå er jo å se på hvordan vi skal unngå at det som skjedde i Mexicogulfen skjer i Norge og i det så ligger det jo å jobbe med konkrete forbedringer av sikkerhetsnivået. Så ja, det er den prosessen vi nå er inne i. Vi skal få sikkerheten på norsk sokkel til å bli enda bedre. Det er det som ligger bak hele tiden. Det er jo det som er styrende for det store engasjementet vi har på dette nå, å sørge for at det som kan gjøres, det gjøres, for å sørge for at det ikke skjer.

- Føler du deg trygg på at dypvannsoperasjoner nå er miljømessig forsvarlig?

- Jeg forholder meg til Petroleumstilsynet sine vurderinger på det, og det er de som er sikkerhetsansvarlig som gjør de vurderingene, så jeg vil ikke gå noe mer inn på det, avsluttet Riis Johansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.