Sammen med Olympus skapte Panasonic det mest spennende kamerasegmentet siden Oskar Barnack fant opp småbildekameraet. De kompakte systemkameraene - også kalt hybrider, vokser voldsomt i popularitet. Grunnen er utmerket bildekvalitet i et mindre og lettere kamera enn den tradisjonelle speilrefleksen.
Hybrider er gjerne innovative. Elektroniske søkere, pekeskjermer og wi-fi gjør dem til små datamaskiner. Og akkurat som i datamaskiner, er brukervennligheten feilfri. Ta for eksempel wi-fi. En nyttig funksjon som også Lumix G6 har, men som hittil har vært en pine å få til å fungere. Endeløs tastetrykking og bortfall av signal, er regelen mer enn unntaket.
Panasonic har valgt å løse problemet med NFC: nærfeltskommunikasjon. Som krever et nettbrett eller en smartmobil med NFC, for å fungere. Man bare aktiverer NFC på begge enhetene, også finner mottakeren, altså mobilen, alle data som er nødvendige. Og vips, har man trådløs overføring og styring fra mobilen.
Wi-fi og pekeskjerm
For wi-fi gjør det mulig å overføre bilder trådløst til mobilen eller nettbrettet. Og med en app, kan man fjernstyre kameraet fra mobilen. Hvis man har en iPhone uten NFC, må man taste inn passordet til kameraet, på mobilen. Man kan også se bilder på en smart-TV, via wi-fi. Enten direkte, eller via et trådløst hjemmenettverk.
Den vribare pekeskjermen gir deg tilgang til alle innstillingsvalg de fleste av oss kan trenge. Her er det kun oppsettmenyen, som må aktiveres med menyknappen på kameraet. De øvrige innstilingene er enkelt tilgjengelig på det oversiktlige kamerahuset. Fem av knappene er merket Fn, og de kan man selv programmere slik at de aktiverer en foretrukken funksjon.
Det er fint lite å utsette på bildekvaliteten. Lumix G6 føyer seg inn i rekken av nyere systemkameraer, som leverer topp teknisk kvalitet. Her er det den optiske, og ikke elektroniske kvaliteten som avgjør hvor bra den tekniske kvaliteten blir.
Glem 25600 ISO lysfølsomhet. Da drukner detaljer i støy. Grov fargestøy, og store korn lager en smørje uten like. Ved 12800 ISO er det bedre, da dukker detaljer frem i bildet, og ved 6400 ISO er det faktisk så pass brukbar støykontroll, at man fint kan bruke bildene. 3200 er svært bra, og fra 1600 og nedover er det supermyk støybehandling og strøken detaljgjengivelse. Med andre ord, Lumix G6 er fullt på høyde med Sony NEX-6, Olympus OMD og Nikon D5200 på støykontroll.
Attraktivt for alle
Panasonic Lumix G6 får speilreflekskameraer til å virke gammeldagse. Et bredt utvalg funksjoner og innstillinger, gjør kameraet egnet til fotografer i alle aldre, og med ulikt kunnskapsnivå. Nybegynneren får et kamera som er enkelt å komme i gang med og vokser med erf#229snivået til fotografen. Erfarne finner få mangler av vesentlig art, og ingen av dem vil finne mye å utsette på bildekvaliteten.