Amerikanske investorer ser ikke ut til å tro på noen vindundermedisin fra den amerikanske sentralbanken tirsdag.

Det var ventet, og det ble, et markert fall ved åpning på de amerikanske aksjemarkedene mandag. Aktørene var nervøse før morgendagens møte i Federal Reserve, og nervøsiteten holdt seg dagen ut.

Les også: Kommentar: Derfor kutter Bernanke i renten

Venter solid kutt
Markedet ser det som nesten sikkert at styringsrenten blir kuttet i morgen, kanskje med så mye som 0,5 prosentpoeng i et forsøk på å roe situasjonen i kredittmarkedene og kvikke opp den økonomiske veksten.

Tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan sa i et intervju med "60 minutes" at utsiktene for den amerikanske økonomien er "ganske nedtrykt", og at det er uklart om urolighetene i finansmarkedene vil ha en varig effekt på økonomien.

Mange mener at rentekuttet bare blir på 0,25 prosentpoeng. Det er ikke godt nytt når investorene i tillegg ser hva som har skjedd med den britiske banken Northern Rock de siste dagene.

Frykten for lignende konsekvenser for bankene i USA sitter dypt i, og i tillegg henger fortsatt faren for boligmarkedskollaps over dem.

Microsoft-smell
Blant aksjer i fokus mandag var Microsoft, som tapte en ankesak i EU-domstolen som opprettholdt en bot på 497 millioner dollar relatert til antitrustvirksomhet. Microsoft-aksjen falt rundt en prosent.

Sluttkurser på Wall Street mandag: