Det er lenge siden en hodetelefon var bare en hodetelefon. I dag har man mengder av valgmuligheter når det gjelder form og farge, størrelser og innstillinger, samt om de skal sitte i, rundt eller på ørene. Dessuten finnes det tekniske finesser som trådløs tilkobling for å slippe flokete ledninger, og støyreduksjon er en gave fra oven når man er ute og reiser, og det er støyende omgivelser. Og nå blir det mer vanlig med en kombinasjon av disse, noe som gir grunnlaget for en sammenlignede test.

Testkriterier

Vi har tidligere testet både trådløse og støyreduserende hodetelefoner, men i år er det for første gang tilstrekkelig mange modeller for at kan kreve begge deler i en kombinasjon. Testen er en blanding av nye modeller og eldre som tidligere har vært med i den ene eller andre kategorien. Tanken er at man skal få en fin oversikt over tilbudet. Hodetelefonene har blitt testet i støyende miljøer, som på tog, men også hjemme i fred og ro. Vi har også tatt uvanlig stort hensyn til komforten, da denne kategorien jo er tenkt å brukes over lengre tid. I totalkarakteren har vi også tatt hensyn til prisen.

 

Beats Studio Wireless

Basstunge og tøffe

Til tross for den kappede ledningen låter Beats Studio Wireless nesten bedre enn den med ledning.

Dette er de perfekte reisehodetelefonene for publikum som elsker designen og lyden fra Beats. Til tross for at de både er trådløse og har støyredusering, lider ikke lyden så mye under det. Nesten tvert imot siden Studio-modellen låter vesentlig bedre enn de første basstunge modellene i sortimentet. De er dessuten behagelige å ha på og praktiske å pakke ned. Det store problemet er imidlertid at de må ha strøm for å fungere. Har man glemt laderen, kan man ikke engang lytte med ledning. Bak mål!

 

Beoplay H8

Førsteklasses stillhet

Pene og luksuriøse hodetelefoner med bra lyd – men så koster også Beoplay H8 deretter.

B&O har lykkes bra med sine trådløse, støyreduserende hodetelefoner. Det er en oppvisning i den ypperste teknikken de kan tilby, med en luksusfølelse som konkurrentene bare kan drømme om. Sitter man på flyet, vil man elske den effektive støyreduksjonen. Skal man derimot lytte hjemme, bør man slå den av for å kunne nyte den nøytrale, om enn noe innsmigrende, lyden. Dessverre er kvalitet ikke gratis. Vi må derfor senke karakteren et hakk, ettersom prisen er betydelig høyere enn konkurrentenes.

 

 

JBL Everest Elite 700

Stilige og tilpasningsbare

Everest Elite er pene hodetelefoner med bra innstillinger, som gir bra lyd i enhver situasjon.

Everest er et par skikkelige hodetelefoner med påkostet design, som man ikke trenger å skamme seg over. Støyreduseringen er bra og lyden tiltalende, selv om den påvirkes av støyreduseringen. Hvor mye kan man imidlertid stille inn med den utmerkede mobilappen. Ved kortere lytting er de behagelige, takket være justerbare klokker og skikkelig polstring. Men ved lengre lytting begynner det å bli ubekvemt. Man må også ha plass til dem i vesken, da de ikke kan klappes spesielt mye sammen.

 

 

Plantronics Backbeat Pro

Klumpete, men med mange finesser

Den trådløse kongen kommer til sin fulle rett på kontoret heller enn på flyet.

Plantronics hodetelefoner er nok ikke de første vi ville pakket for en lang flyvning. Ikke bare fordi de tar plass i bagasjen, og ikke akkurat vinner noen stilpoeng, men også fordi poenget med dem forsvinner om man plugger dem til underholdningssystemet med ledning. Disse er laget for å brukes med Bluetooth. På kontoret kommer de til sin fulle rett, med alle de smarte knappene og den gode rekkevidden. Der har man dem heller ikke på seg så lenge at de rekker å bli ubekvemme.

 

 

Samsung Level On Wireless

Smarte og vellydende

Overraskende sofistikerte hodetelefoner med nøytral lyd og smarte finesser.

Overraskende nok er Samsungs hodetelefoner ingen tøffe street hodetelefoner, men et par elegante hodetelefoner med ambisjoner om hi-fi lyd. Imidlertid når ikke byggekvaliteten og materialvalget helt frem dit, men de sitter i det minste meget deilig på hodet. Derimot har man lykkes med lyden for den er nøytral og balansert slik at de fungerer med alle mulige musikksjangre. Håndteringen er bra og har ekstrafinesser for Galaxy-mobiler. De er et utmerket tilbehør om man har en Galaxy S6.

 

 

Sennheiser Momentum On-Ear Wireless

Kompakte og trendy

Momentum feirer nye triumfer, men selve formatet passer ikke alle for lengre reiser.

Om man vil ha et par virkelig kompakte, men likevel velbygde, hodetelefoner med pent utseende og bra lyd, skal man definitivt vurdere Momentum On-Ear Wireless. De er lette å folde sammen, tar liten plass i vesken, og støyreduseringen stenger effektivt ute omgivende støy. Håndteringen er enkel, men vi hadde gjerne sett en mobilapp til dem også. Man må imidlertid være klar over at de ligger mot ørene, så om man er følsom for dette, anbefaler vi i stedet modellen med større klokker til lange reiser.

 

 

Sony MDR-ZX770BN

Kompliserte og triste

Småkjedelig design og uengasjerende lyd paret med kronglete funksjoner.

Det er litt vanskelig å sette fingeren på hvilken målgruppe Sony har tenkt at disse hodetelefonene skal passe for. På den ene siden er designen meget streng og de har støyredusering så man kunne tenke de er ment for forretningsfolk. Men på den andre siden har man presset prislappen og spart inn på materialer slik at de føles billige. Men ungdommer skulle aldri kjøpe disse triste hodetelefonen som dessuten har en lyd som ikke engasjerer. Til tross for at enkelte funksjoner imponerer kan vi totalt sett likevel ikke anbefale dem.

 

 

Denon AH-GC20

Solide og kraftfulle

Med kraftige aluminiumbøyler og kompetent støyredusering er Denon en pålitelig reisekamerat.

For den som reiser mye, er det viktig at hodetelefonene er robuste og lette å med seg. Med sin ytterst solide konstruksjon føles GC20 som noe man kommer til å ha glede av i mange år. Det er også viktig at støyreduseringen fungerer bra, og ikke ødelegger lyden. Enda en gang oppfyller hodetelefonene kravet. Lyden er kraftfull og basstung, men om man ikke liker dette, kan man heldigvis justere den med mobilappen. Håndteringen er imidlertid ikke perfekt, med mange spredte knapper å holde styr på.

 

Les flere tester fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.