Konkurstallene i reiselivet halvert: – Hvem skulle tro at pandemi skulle være en effektiv medisin mot konkurs?

Omfattende koronastøtteordninger og en usedvanlig snill skatteetat er årsakene til at et rekordlavt antall serverings- og hotellselskaper går over ende, mener analyseselskapet Bisnode.

Publikum strømmet igjen til blant annet Lekteren restaurant på Aker Brygge etter at Oslo åpnet opp igjen i mai. Til tross for omfattende nedstengninger og restriksjoner det siste året, har det vært nedgang i antallet konkurser innen hotell- og serveringsbransjen så langt i år.
Publikum strømmet igjen til blant annet Lekteren restaurant på Aker Brygge etter at Oslo åpnet opp igjen i mai. Til tross for omfattende nedstengninger og restriksjoner det siste året, har det vært nedgang i antallet konkurser innen hotell- og serveringsbransjen så langt i år.Foto: Terje Pedersen
Publisert 5. June 2021, kl. 06.00Oppdatert 5. June 2021, kl. 06.03
HotellrestaurantBisnodeKonkurserNHO Reiseliv