– Det er på høy tid med offensive tiltak for å redusere matsvinnet, sier AUF-leder Mani Hussaini i en pressemelding.

Han mener norske myndigheter bør se til Frankrike, hvor et forbud mot å kaste mat trådte i kraft forrige uke. Loven pålegger supermarkedene å donere usolgt, men fortsatt spiselig mat til veldedighet eller sørge for at kassert mat går til dyrefor.

– Hvert år kastes det mat for flere titalls milliarder kroner her i landet. Veldig mye av denne maten hadde det vært helt ufarlig å spise, og det er noe alvorlig galt når tonnevis med brukbare råvarer går til spille. Nå må vi få på plass et forbud her i Norge også, sier Hussaini.

Ifølge ForMat-prosjektet, som skal bidra til å redusere matsvinnet i Norge, kaster matindustrien, dagligvarehandelen og forbrukerne i Norge over 350.000 tonn mat årlig. 130.000 tonn stammer fra matindustrien, matgrossister og butikker, ifølge tall fra 2013.

Les også: Klimakvoter har knapt gitt utslippskutt i Norge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Millioner av tonn mat går rett i søpla i EU

Vil fjerne moms på mat som gis bort


Følg markedet på DN Investor HER