Funnene stammer alle fra den samme leverandøren av smågris på Haugalandet som fikk påvist bakterien i slutten av mai. Det ble kjent at leverandøren hadde solgt griser til 12 andre grisebønder i Rogaland og Hordaland.

– Til sammen åtte av disse har til nå testet positivt for MRSA, tre har testet negativt og for én har vi ikke fått svar på prøvene ennå, skriver Mattilsynet i en orientering på sine nettsider.

Det understrekes at det ikke er farlig å spise kjøtt fra MRSA-smittede griser. Forutsetningen er at kjøttet blir varmebehandlet, noe som er vanlig med svinekjøtt i Norge. Dyrene vil bli holdt isolert på gårdene til de nå full slaktevekt, men etter at det er inngått en avtale med Mattilsynet om gjennomføringen.

Etter at dyrene er slaktet vil gårdene bli sanert for å hindre videre spredning av bakterien.

Les også:
Venter 6000 flere ledige
Tidligere BMW-designer drømmer om Nav-oppdrag
- Programmering bør være allmennkunnskap (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.