Oslo: Av alle rundene med mediestormer rundt Telenor og egen person er kritikken som følge av korrupsjonssaken i Vimpelcom den mest ufortjente, mener Baksaas.

– Det at vi må stå skolerett for det som har skjedd i Vimpelcom i Usbekistan, synes jeg er spesielt, sier Baksaas, med henvisning til at delvis Telenor-eide Vimpelcom etterforskes for å ha betalt bestikkelser til presidentdatter Gulnara Karimova.

Telenor har hatt tre nominerte representanter i Vimpelcom-styret, inkludert Baksaas selv, men telesjefen sier han ikke kan se at Telenor kunne gjort noe anner­ledes i denne saken.

– Når noe ikke har gått som det skulle, er det noen som ikke har gjort nok. Det er en alvorlig sak, og nye elementer dukker stadig opp gjennom etterforskningen. Det er snakk om handlinger gjort på tredje nivå i et annet børs­notert selskap, og det er ledelsen i dét selskapet som må stå ansvarlig.

Vimpelcom har holdt fart i konfliktnivået rundt Telenor i en årrekke. Maktkampen med partner og rival Alfa gikk for åpen scene i nærmere ti år, før Telenor til slutt ble fintet ut i 2012.

Generelt om eierskapskonfliktene gjennom årene sier Baksaas:

– Vi deltar i investeringsrekker som skaper enorme verdier. Da er det ikke bare vi som ser verdiene – særlig i partnerskapsforhold – og da havner vi gjerne i konfliktlignende perioder der det blir brukt uventede virkemidler.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.