Vinkurs
Burgund
Et tradisjonsrikt og unikt vinområde.
Velkommen til digitalt vinkurs
Det er ingen hemmelighet blant vinkjennere at Burgund er den kanskje aller vanskeligste vinregionen å orientere seg i. Fra Lyon i sør til Chablis i nord ligger landsbyene som perler på en snor, hver og en med unike viner og produsenter.
Det er et enormt område å favne over. I dette kurset konsentrerer vi oss derfor om selve indrefileten, Côte d’Or.
Det er hovedsakelig to druetyper som går igjen, chardonnay og pinot noir. Vi skal smake på to av hver drue, til forskjellig pris og fra forskjellig sted.
Vi beklager at opptaket er sterkt preget av de store tekniske problemene vi hadde under direktesendingen.
Vinene
Dom. des Crêts Mâcon-Chardonnay L'échenault de Serre 2020
259,90 kroner | 7690101
Matrot Meursault 2019
530,00 kroner | 3316301
Roche de Bellene Bellenos Coteaux Bourguignons Cuvée Rouge 2020
149,90 kroner | 5848501
Faiveley Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2018
499,90 kroner | 8122301
Praktisk informasjon
- Det er fint om du bruker ett glass til hver vin. Gjerne burgundglass, store runde glass, eller de største du har.
- Jeg anbefaler en temperatur på 4–8 grader for de hvite og 12–15 grader for de røde vinene.
- Hvis du vil spise noe til smakingen, anbefaler jeg hvit fisk, skalldyr eller ost som epoisses eller Mont d'Or til de hvite vinene, og kalv, and, svin eller retter med sopp til de røde. Her er noen utvalgte retter som passer:
Mont d'Or eller Øyvind Hjelles oppskrifter på skrei og kveite til hvitvinene, og ravioli med sopp, Björn Svenssons kantarell- og champignonsuppe eller Sven Erik Renaas oppskrift på kalv med jordnøtter og saus til de røde. -
Husk at du som Total-abonnent kan se samtlige av mine digitale vinkurs og andre DN-webinarer når du vil – i ubegrenset tid. Se fullstendig oversikt på DN Mer.
-
Sendingen gikk direkte 31. mars 2022. Den ble dessverre preget av store tekniske problemer.
Har du andre spørsmål? Kontakt oss på webinar@dn.no.
Hilsen Merete Bø!
Om Merete Bø
Merete Bø har vært vinjournalist i Dagens Næringsliv siden 2007. Hun har skrevet fem bøker om vin og er tidligere nordisk mester og dobbel Norgesmester for vinkelnere. Sammen med Thomas Giertsen har hun podkasten «Jeg kan ingenting om vin». Hun holder også årlig en rekke vinkurs – nå også direkte på nett for DNs lesere.
Nyhetsbrevet DN Vin
Merete Bø serverer deg siste nytt om vin, anmeldelser og eksklusive tips – før alle andre.
Podkast
Alt du trenger å vite om vin. Med Thomas Giertsen og DNs vinjournalist Merete Bø.
Hva er DN Mer?
DN Mer gir deg som er Total-abonnent mer av alt det gode i DN. Her vil du få invitasjoner til arrangementer og webinarer om aktuelle saker og temaer, møte våre kommentatorer og journalister, og få høre mer om hvordan nyheter skapes. Du kan også glede deg til å lære enda mer om blant annet vin og ledelse!
På DN Mer kan du se opptak av alle våre beste kurs og webinarer. I tillegg finner du ebøker, eksklusivt innhold og andre fordeler – gratis for deg som er Total-abonnent.
Vinkurs
Burgund
Et tradisjonsrikt og unikt vinområde.
Velkommen til digitalt vinkurs
Det er ingen hemmelighet blant vinkjennere at Burgund er den kanskje aller vanskeligste vinregionen å orientere seg i. Fra Lyon i sør til Chablis i nord ligger landsbyene som perler på en snor, hver og en med unike viner og produsenter.
Det er et enormt område å favne over. I kveld skal vi derfor konsentrere oss om selve indrefileten, Côte d’Or.
Det er hovedsakelig to druetyper som går igjen, chardonnay og pinot noir. Vi skal smake på to av hver drue, til forskjellig pris og fra forskjellig sted..
Vinene
Dom. des Crêts Mâcon-Chardonnay L'échenault de Serre 2020
259,90 kroner | 7690101
Matrot Meursault 2019
530,00 kroner | 3316301
Roche de Bellene Bellenos Coteaux Bourguignons Cuvée Rouge 2020
149,90 kroner | 5848501
Faiveley Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2018
499,90 kroner | 8122301
Praktisk informasjon
- Det er fint om du bruker ett glass til hver vin. Gjerne burgundglass, store runde glass, eller de største du har.
- Jeg anbefaler en temperatur på 4–8 grader for de hvite og 12–15 grader for de røde vinene.
-
Hvis du vil spise noe til smakingen, anbefaler jeg hvit fisk, skalldyr eller ost som epoisses eller Mont d'Or til de hvite vinene, og kalv, and, svin eller retter med sopp til de røde. Her er noen utvalgte retter som passer:
Mont d'Or eller Øyvind Hjelles oppskrifter på skrei og kveite til hvitvinene, og ravioli med sopp, Björn Svenssons kantarell- og champignonsuppe eller Sven Erik Renaas oppskrift på kalv med jordnøtter og saus til de røde. -
Husk at du som Total-abonnent kan se samtlige av mine digitale vinkurs og andre DN-webinarer når du vil – i ubegrenset tid. Se fullstendig oversikt på DN Mer.
Har du andre spørsmål? Kontakt oss på webinar@dn.no.
Hilsen Merete Bø!
Om Merete Bø
Merete Bø har vært vinjournalist i Dagens Næringsliv siden 2007. Hun har skrevet fem bøker om vin og er tidligere nordisk mester og dobbel Norgesmester for vinkelnere. Sammen med Thomas Giertsen har hun podkasten «Jeg kan ingenting om vin». Hun holder også årlig en rekke vinkurs – nå også direkte på nett for DNs lesere.
Nyhetsbrevet DN Vin
Merete Bø serverer deg siste nytt om vin, anmeldelser og eksklusive tips – før alle andre.
Podkast
Alt du trenger å vite om vin. Med Thomas Giertsen og DNs vinjournalist Merete Bø.
Hva er DN Mer?
DN Mer gir deg som er Total-abonnent mer av alt det gode i DN. Her vil du få invitasjoner til arrangementer og webinarer om aktuelle saker og temaer, møte våre kommentatorer og journalister, og få høre mer om hvordan nyheter skapes. Du kan også glede deg til å lære enda mer om blant annet vin og ledelse!
På DN Mer kan du se opptak av alle våre beste kurs og webinarer. I tillegg finner du ebøker, eksklusivt innhold og andre fordeler – gratis for deg som er Total-abonnent.