DNB Nor mener at joint venturet DnB NORD, som banken eier sammen med Norddeutsche Landesbank (NORD/LB) mest sannsynlig vil bli oppløst.

Det fremgår av presentasjonsmaterialet i forbindelse med DNB Nors kapitalmarkedsdag torsdag.

Store tap
Av nedskrivninger på utlån på totalt 7,7 milliarder kroner i 2009, var knappe fire milliarder knyttet til virksomheten i Baltikum og Polen.

- Vi er ikke fornøyde med resultatene i DnB Nord. Der øker tapene. Det er knyttet til dramatiske fall i bruttonasjonalproduktet i de baltiske landene. Men vi venter en positiv utvikling i Baltikum over tid og fremover, sa DnB Nor-sjef Rune Bjerke på resultatpresentasjonen i februar i år.

På kapitalmarkedsdagen i London gjentar banken forventningen om bedring i Baltikum.

- Vi tror vi har det verste bak oss, og at vi venter å se en gradvis bedring særlig fra andre halvår i år, sier Trygve Young, som er konserndirektør for risiko i DnB Nor, på bankens kapitalmarkedsdag torsdag.

I 2010 venter DnB Nor tap på 2,5 - 3,0 milliarder kroner i DnB Nord.

Evaluerer avtalen
Ifjor sommer la DnB Nord ned virksomhetene i Finland og Danmark. Bankens kjerneområde består i dag av Baltikum og Polen.

På slutten av fjoråret ble det spekulert i at DnB Nor ønsket å komme seg ut av satsingen i Baltikum ved å selge seg ut eller å bidra til å splitte opp DnB Nord. Senere ble det klart at banken i stedet ønsker å se på mulighetene for å kjøpe seg opp.

I presentasjonsmaterialet til dagens resultatpresentasjon skriver DnB Nor at de er klare for også å overta den polske virksomheten i DnB NORD.

30. desember 2009 startet styret i DNB Nor evalueringsperioden av aksjonæravtalen mellom DnB NOR og NORD/LB om Bank DnB NORD A/S. Perioden startet 31. januar 2010 og varer ut juli 2010.

Ifølge materiellet vil alle konklusjoner vedrørende verdier og fremtidige strukturer i forbindelse med DNB Nord bli gjort senest ved utgangen januar 2011.

Les også: Strammere, sterkere, raskere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.