Oppdrettslaks inneholder mindre marine omega 3-fettsyrer i dag enn for noen år siden, ifølge en analyse som er utført for NRK.
Årsaken til at innholdet av omega 3 har falt de siste årene er at laksen spiser stadig mer vegetabilsk fôr i stedet for fiskefôr, melder NRK.
Professor Harald Arnesen ved Senter for klinisk hjerteforskning ved Oslo universitetssykehus, Ullevål, mener forbrukerne har grunn til å føle seg lurt.
Les også:
Kineserne storkjøper norske lakseaksjer
Vil trekke laksemerdene ut på storhavet
- Lakseoppdrettere snor seg unna forskrifter
Anmeldt etter at 60 tonn laks stakk av
<b>Oddekalv: - Nå er det krig</b>
- De skal få sitt verste mareritt noensinne
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.