Mer penger mellom hendene på den jevne amerikaner og god fart i produksjonen bidro til å sette stemningen på Wall Street den første handelsdagen i februar.

Dow Jones sluttet opp 119 poeng, 1,18 prosent.

Korreksjonen over?
Fredag sluttet Wall Street på sitt laveste nivå på to måneder. Mange investorer benytter derfor nå anledningen til å plukke opp aksjer med prisavslag.

Spørsmålet er om korreksjonen er ferdig.

- Jeg ville vært skeptisk, sier Paul Brigandi, visepresident i Direxion Funds til CNN Money.

Han utelukker ikke at markedene skal enda lenger ned før de starter klatringen mot nye høyder igjen, og viser til at markedet har steget hele 50 prosent siden mars i fjor, men bare falt tilbake 7 prosent.

Gode makrotall
Men i dag var det nok av gode nyheter som lokket frem optimismen.

Statistikk viste at private inntekter steg 0,4 prosent i desember sammenlignet med måneden før, mot ventet 0,3 prosent.

- Vi ser få negative økonomiske data, noe som viser at den økonomiske veksten bedrer seg eller til og med akselererer. Det er ikke noen negative overraskelser fra de amerikanske selskapene heller. Vi kan se noe gevinstsikring kort sikt, men jeg er positiv til aksjer i år, sa forvalter Jacques Porta i Ofi Patrimoine til Bloomberg News tidlig på dagen.

Eneste skår i gleden er at statistikken også viser at amerikanerne ikke løper ut for å shoppe, tross mer penger.

Les saken: Amerikanerne sparer mer

Så langt har nesten 80 prosent av selskapene som inngår i S&P 500-indeksen har rapportert et resultat i fjerde kvartal som var bedre enn ventet, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

ISM-indeksen overrasket
Statistikk for de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks i januar (ISM-indeksen) ble publisert klokken 16 norsk tid. Indeksen steg til 58,4 i januar fra 55,9 måneden før. På forhånd var den ventet å falle til 55,5.

Avlesningen som er den beste siden 2004, gir grunnlag for optimisme på vegne av amerikansk økonomi, mener lederen for ISM-kommiteen.

Les saken: - Dette ligner et vendepunkt

Det er normalt høy korrelasjon mellom ISM-indeksen og industriproduksjonen. Den overraskende sterke avlesningen på ISM-indeksen bidro til å løfte Wall Street noe høyere.

Klokken 16 norsk tid ble det også sluppet statistikk som viste at byggeinvesteringene i USA var ned 1,2 prosent i desember, sammenlignet med måneden før.

Ifølge estimater innhentet av nyhetsbyrået var det på forhånd ventet et fall på 0,5 prosent.

Byggeinvesteringene måneden før ble revidert til en nedgang på 1,2 prosent, fra en opprinnelig rapportert nedgang på 0,6 prosent.

Oljeprisen stiger også kraftig sammen med Wall Street. WTI-kontrakten for mars er opp nesten to dollar til 74,75 dollar fatet.

Les også på DN.no i dag:

<b>Sjokkøkning av underskuddet i USA</b>

<b>- Økonomien vår er veldig sårbar </b>

<b>- Vi må ikke bygge flere luftslott</b>

<b>Amerikansk banksjef kan få gigantbonus</b>

<b>Børskommentar, Oslo </b>