Apple åpnet sin App Store i 2007 og i 2008 fulgte Google opp med sitt Android Market, som i dag heter Google Play Butikk. Begge disse tjenestene er de to desidert største makredsplassene for nedlasting av apper til smarttelefoner og nettbrett.
Helt siden starten har også Apple vært regnet som den sikreste av de to, fordi de har hatt en strammere kontroll på hva som legges ut i nettbutikken. Det har ført til at det har vært forsinkelse fra en utvikler publiserer en app til den faktisk kan lastes ned av brukerne.
Google har benyttet seg av en maskinell godkjenningsprosess. I tillegg har de ofte trukket skadelige apper etter lansering i stedet for før. De har også latt appene få tilgang til flere deler av telefonens maskinvare, noe som har gjort det enklere å spre skadelige apper på Android enn på Iphone.
Endrer praksis
Nå starter også Google med menneskelig godkjenning av alle apper før publisering.
I tillegg tar de i bruk den samme aldersmerkingen som brukes på videospill, såkalt ESRB-merking. Alle utviklern må fylle ut et skjema med en rekke spørsmål om innholdet i appen sin som deretter avgjør hvilken merking appen får.
Apple bruker foreløpig sin egen aldersmerking på sine apper og spill.
Les også:
Rask vekst for Apples betaligsløsning
Super Mario på mobil skal redde Nintendo
- Tripadvisor påvirker hele lands turisme
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.