Litt senere enn konkurrentene lanserte LG nylig årets toppmodell LG G3. Og som tidligere har LG prioritert å balansere spesifikasjoner mot brukeropplevelser. Selskapet legger veldig stor vekt på å lytte til kundenes tilbakemeldinger når de utvikler sine produkter. Men det spørs om en slik demokratisk prosess er bedre enn å stole på noen få, interne visjonærer.

Design

LG G3 er en penere telefon enn LG har laget på en stund. Den vil gjerne være i eksklusivt børstet metall, men i virkeligheten er dekslene av plast. Så utseendet lurer litt, uten at det bør gå ut over soliditeten. Plasten kommer dog veldig lett til kjenne om man har tørre hender, for da blir G3 såpeglatt.

Skjermen på 5,5 tommer dekker nesten hele fronten. Det er ingen fysiske knapper på fronten eller kantene. Dette er veldig bra, isolert sett.

Konsekvensen er at LG har videreført sitt designgrep med å plassere av/på-knappen og volumknappene på baksiden av telefonen. Dette går det fint an å venne seg til, men plasseringen kommer til kort straks man har telefonen i en bilholder eller liggende på et bord. Man kan vekke skjermen med å «banke på» den, men skal man endre på volumet må man plukke opp telefonen.

LG G3 er den første telefonen som lanseres med QHD-skjerm. Det tilsvarer en oppløsning på 2560x1440 billedpunkter, altså mer enn en hd-tv. Skjermen er både skarp og lyssterk, og veldig behagelig å se på. Siden skjermen dekker nesten hele fronten er ikke telefonen større enn konkurrentenes modeller med mindre skjerm.

Multimedia

Den gode oppløsningen på skjermen er veldig imponerende og behagelig å se på, men jeg synes i de fleste tilfeller at kvaliteten ikke bringer så mye ekstra til opplevelsen sammenlignet med telefoner som har hd-oppløsning.

Uansett er det meget behagelig å se film på denne skjermen. Lydkvaliteten er heller ikke skjemmende, men det merkes at forsterkeren ikke har veldig mange bånd, så om man justerer lyden vil enkelte frekvenser bli druknet av andre.

Kameraet tar bilder med inntil 13 megapiksler. Det er svært enkelt å bruke, og de som har litt peiling på fotografering vil nok savne en del tilpasningsmuligheter. Men bildene blir skarpe og fine, og fargebalansen er god. Kameraet yter ganske god i krevende lys, men kan ikke sies å være ledende.

Brukeropplevelse

Det er programvaren som er akilleshælen til LG G3. Vi har oppdaget enkelte svakheter i LGs eget grafiske grensesnitt, og noen svakheter i programmeringen som gjør at telefonen blir treg og ustabil. Det skal for eksempel ikke være mulig at bokstavene bruker over et sekund på å dukke opp etter et trykk når man skriver sms når ytelsen er så heftig som på denne telefonen.

Jeg merker også at ytelsen til blåtanntilkoblinger ikke alltid er stabil, noe som ser ut til å henge sammen med strømsparingsfunksjonene i telefonen.

LG har laget et behagelig og brukervennlig grafisk grensesnitt og de har ryddet i innstillingene for å gjøre dem mer oversiktlig. Men det er et ganske kjedelig uttrykk vi blir servert, og det hele er ganske uengasjerende.

Konklusjon

LG G3 er en god telefon. Den er brukervennlig, kan brukes til alt, ser bra ut og tar fine bilder. Prismessig ligger den på linje med de andre toppmodellene. Men i likhet med Galaxy S5 klarer den ikke helt å engasjere brukeren, og det er viktig i denne prisklassen. Forhåpentlig blir dette bedre når LG får videreutviklet sine smartvarsler. Jeg håper også LG er kjappe med å oppdatere programvaren sin, så ustabilitetene forsvinner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.