- Krekar snakket i går på den kurdiske TV-kanalen NRT. Der truet han meg fordi jeg har brent deler av koranen tidligere, sier Halmat Goran til TV 2.
I 2012 ble Krekar dømt til to år og ti måneders fengsel for å ha truet Goran, to andre kurdere og Erna Solberg.
I intervjuet med NRT får Krekar spørsmål om hvordan de som håner profeten Muhammed og koranen, bør straffes, ifølge NRK. Krekar svarer at straffen for å krenke religionen eller for å forlate troen, er å bli drept.
Ifølge kanalen er enkelte ord sensurert i intervjuet som ligger ute på kanalens nettsider, men Goran mener det er liten tvil om at hans navn blir nevnt.
- Det er ikke riktig at Krekar skal kunne gå rundt og komme med nye trusler, sier han til NRK.
Det har ikke lyktes verken NTB, TV 2 eller NRK å få en kommentar fra Krekars advokat Brynjar Meling til anmeldelsen.
Venter på ankesak
Mulla Krekar bor nå i Oslo i påvente av at Borgarting lagmannsrett skal ta stilling til politiets beslutning om å tvangsflytte ham til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.
Tre dommere i lagmannsretten skal avgjøre politiets krav om tvangsforflytting av Krekar. Ankesaken blir tidligst behandlet neste uke.
Dommer Oddmund Svarteberg i Oslo tingrett konkluderte tidligere under tvil med at kravet, av hensyn til rikets sikkerhet, ikke var urimelig eller i strid med menneskerettighetene. Svarteberg konkluderte imidlertid med at Krekar kunne oppholde seg i Oslo til ankesaken er avgjort.
Tingretten konkluderte under noe tvil med at det verken var brudd på menneskerettighetene eller Grunnloven å tvangsflytte Krekar fra Østlandet til Sør-Trøndelag. Til grunn for kjennelsen lå blant annet rapporter og trusselvurderinger fra PST som slår fast at Krekar fremdeles utgjør en fare for sikkerheten i Norge.
Før påske?
Krekars advokat, Brynjar Meling, anket umiddelbart kjennelsen etter at den falt i Oslo tingrett.
Meling sa at Krekar er forberedt på alle muligheter, samt at han er klar til å ta saken «hele veien» i rettssystemet. Meling var heller ikke overrasket over at de må høyere opp i systemet for å få en avgjørelse.
- Vinner vi ikke frem i lagmannsretten, reiser saken såpass prinsipielle spørsmål at Høyesterett bør ta stilling til den. Jeg antar at vi vil ha en endelig avgjørelse før påske, uttalte Meling. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.