Per Osmundsvaag, som i en årrekke har bragt flere verdensstjerner til Oslo, har de siste årene opplevd to konkurser med sitt arrangørselskap Atomic.
Osmundsvaag er i dag styreleder og største aksjonær i Atomic Soul (Booking) gjennom sitt selskap Golden Arrow.
Inkasso- og utleggsforretningene i Golden Arrow begynte ifjor. Den siste registrerte inkassosaken er fra april i år på 37.000 kroner. Den største enkeltstående inkassosaken er fra Euforum, som eier Telenor Arena, på 218.000 kroner i januar. Alt ifølge Soliditet D & B Online.
Per Osmundsvaag sier i en epost til Dagens Næringsliv om inkassosakene at «alle er gjort opp eller har en avtale med oss om det. Står noe på nett nå, så skal det bare være forsinkelser i systemet. Men av 11 saker er åtte betalt, får jeg beskjed om».
Osmundsvaag sier at selskapet Golden Arrow i dag er et hvilende selskap.
– Men selskapet hadde showet Top Gear, som dessverre ble avlyst grunnet eksterne hendelser med aktørene i showet. Ifjor gikk det mye bedre økonomisk med selskapet, begrunnet i privat tilførsel av midler. Balansen er nå i null og det forblir et hvilende selskap fremover, skriver Osmundsvaag i eposten til DN.
Underskudd
Golden Arrows siste offisielle regnskap fra 2014 viser driftsinntekter på 25 millioner kroner og et underskudd før skatt på 4,4 millioner kroner. Den bokførte egenkapitalen er negativ med 1,3 millioner kroner.
Osmundsvaag skrev i årsberetningen at han hadde foreslått en betalingsavtale med kreditorer på 40 prosent av pålydende. I tillegg hadde han tilført selskapet penger for å gjennomføre betalingsavtalen.
Peer Osmundsvaag opplevde konkurs i 2012 med Atomic Soul. Han forklarte den gang konkursen med at en medarrangør hadde forsvunnet med seks millioner kroner etter housefesten «Sensation». Bostyrer anmeldte Osmundsvaag for brudd på oppbudsplikten. Denne saken ble senere henlagt av politiet.
Ikke karantene
Ifjor vinter gikk nok et Atomic-selskap konkurs. De samlede krav var på nærmere syv millioner kroner. Bostyrer Leif Petter Madsen i Wikborg Rein sier at det ikke var grunnlag for å anmelde Osmundsvaag for brudd på oppbudsplikten denne gangen.
– Styret i Atomic hadde en løpende plan for hvordan de skulle løse de økonomiske utfordringene, og arbeidet er godt dokumentert gjennom styreprotokollene. Bostyrer mener at selskapet dermed ikke ble uaktsomt drevet for kreditorenes regning, sier Madsen.
– Bostyret har også vurdert å ilegge Peer Osmundsvaag konkurskarantene. Men vi kan ikke se at det ut fra en totalvurdering er rimelig å frata Peer Osmundsvaag mulighet til å drive næring, men vi var under tvil, sier bostyrer Leif Petter Madsen.
Per Osmundsvaag og Atomic-systemet har vært en av landets største konsertarrangør i mange år. Verdensstjerner som Justin Bieber, Leonard Cohen, David Guetta og Prince er noen av artistene Osmundsvaag har hentet til Norge.
Les også om:
Får svigermor som nabo: Kjell Inge Røkke kjøper luksusvilla til svigermor
Beskyldes for grove kontraktsbrudd: Statoil anklages for «landeveisrøveri»
Sivilingeniør har søkt 100 jobber uten napp: Fra lesesal til jobbtrøbbel
Svenskenes prisforventninger til boligmarkedet stuper: Nervøst boligmarked i Sverige
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.