I morgen legger Rec frem sitt siste kvartalsresultat før emisjonen på fire milliarder kroner.

39 norske og internasjonale aksjeanalytikere som følger Rec-aksjen daglig, er, om mulig, mer splittet enn noen gang i synet på Recs verdi, skriver Dagens Næringsliv

Analytikernes verdivurderinger spriker med over 17 milliarder kroner. Det er mer enn solselskapet prises til.

Mens de mest optimistiske analytikerne mener selskapet (før de nye aksjene) bør prises til nær 27 milliarder kroner, mener de dypeste pessimistene at verdien vil falle til under ti milliarder kroner.

Av de 39 analytikerne, sier 14 «kjøp», ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. 12 sier «hold», som i dette tilfellet da vil være å selge tegningsrettene man som aksjonær får utdelt. De siste 13 sier «selg», og det betyr da som ellers å selge hele aksjen.

Det analytikerne er enige om, er at disse tre faktorene vil være helt avgjørende for Rec fremover:

* Hvor fort vil prisene på Recs produkter falle?

* Hvor fort kommer ny produksjonskapasitet inn på markedet?

* Hvor lave vil Recs produksjonskostnader bli når selskapet er gjennom sin store oppskaleringsfase?

Pessimisten og optimisten
Analytiker Håkon Levy i Fondsfinans ser mørkere på Recs fremtidsutsikter enn de fleste av kollegene.

- Hovedbudskapet mitt er at jeg tror prisene vil falle raskere enn det mange i markedet forventer, spesielt gjennom andre halvår. Det har til nå vært en unaturlig høy etterspørsel. I andre halvår vil vi se stort bortfall av volum og et betydelig prispress på både silisium og wafere og solceller, sier Levy.

Levy har nylig senket kursmålet på aksjen fra 25 kroner til 19 kroner. Igår ble Rec handlet til litt over 25 kroner per aksje. Han tror markedet for alvor vil få merke produsentenes overkapasitet når verdens største solmarked Tyskland senker subsidiene fra 1. juli.

I den andre enden av analytikerskalaen finner vi Einar Strømstad i First Securities. Han anbefaler kjøp av aksjen og har et kursmål på 40 kroner, før de nye aksjene trykkes opp.

- Prisene fortsetter ned, men det blir ikke noe dramatisk prisfall. Det viktigste for Rec fremover er at de får orden i eget hus. At de klarer å få utnyttet sin store økning i produksjonskapasiteten og få ned produksjonskostnadene, sier Strømstad til DN.

Han tror Rec vil klare å presse ned igjen produksjonskostnadene når fasen selskapet nå er inne i, med en enorm økning i sin produksjonskapasitet, er over.

Les også: Avgjørende uke på børsen

<b>Anbefaler å kjøpe REC-aksjen </b>

Kutter REC-kursmålet


19.133 nye REC-aksjonærer


<b>REC henter friske penger - igjen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.