NattoPharma besluttet onsdag å øke aksjekapitalen i selskapet med inntil 10,7 millioner kroner gjennom utstedelse av inntil 3.571.429 nye aksjer.Det opplyses i en melding torsdag.

Økningen i aksjekapital vil skje gjennom to kapitalforhøyelser, en fortrinnsrettsemisjon for å hente et bruttoproveny på 20-25 millioner kroner og en emisjon rettet mot allmennheten i Sverige for å hente et bruttoproveny på 20-25 millioner kroner. Tegningskursen i begge emisjonene er 14 kroner og har blitt fastsatt av styret, som har sett hen til en markedsmessig emisjonsrabatt ved fastsettelsen, ifølge meldingen.

Bakgrunnen for de to emisjonene er at selskapet ønsker å styrke arbeidskapitalen og øke aksjonærmassen i forbindelse med notering på NASDAQ First North, heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.