- Vi er så glade og stolte. Dette er en pris til alle i Tunisia, inkludert meg selv, Lina Ben Mhenni (32), bedre kjent som bloggeren og nettaktivisten Tunisian Girl.

Hun forteller om jubel, stolthet og god stemning når DN får tak i henne på telefon i hovedtaden Tunis.

Ben Mhenni sier Nobelprisen er en stor oppmuntring, og at den vil gi ny energi i kampen for reelt demokrati i Tunisia.

Selv om Tunisia trekkes frem som glansbildet, det eneste landet der den arabiske våren har vært en suksess, forteller Ben Mhenni og mange problemer og en tøff hverdag.

Hun sier det fortsatt er maktmisbruk i Tunisia, men at forskjellen fra før den arabiske våren er at man nå kan snakke åpent om det.

Økonomien er også vanskelig, og den viktige turistnæringen har fått seg en skikkelig knekk etter to terrorangrep bare i år rettet mot turister. Rundt 60 mennesker ble drept i de to terrorangrepene.

- Situasjonen er ikke veldig god, men jeg har stort håp for landet mitt. Nobelprisen vil absolutt bidra positivt, sier Ben Mhenni.

Hennes nettaktivisme regnes som kanskje den viktigste enkeltkraften som førte til diktatoren Ben Alis fall i 2011. Fra innsiden rapporterte hun om drap, mishandling og maktmisbruk på sin blogg og i sosiale medier, og hun ble raskt en mektig stemme i kampen for demokrati og frihet.

Kampen har ikke kommet uten kostnader. Hun forteller at hun nå i over to år har levd med konstant politibeskyttelse etter stadige dødstrusler. Særlig fra islamister.

Lina Ben Mhenni skal selv ha vært kandidat til å få Nobelprisen. Hun sier hun nå har fått den, sammen med rundt 11 millioner andre tunisiere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.